SYLVEGÅRD: ”Vi kommer bli ett jäkla tufft lag att möta”

Malmö Redhawks har gjort sin första officiella träning för säsongen 2018/2019. Hockeybladet var på plats och tog ett snack med hemvändaren Emil Sylvegård.

Emil Sylvegård, vars moderklubb är Malmö Redhawks, lämnade klubben inför säsongen 2011/2012. Efter två säsonger i Kanadensiska juniorligor vände forwarden hem för spel i Oskarshamn i Hockeyallsvenskan. Sedan säsongen 2014/2015 har Sylvegård spelat i SHL två säsonger i Luleå och två säsonger i Linköping. Men nu är 25-åringen tillbaka på hemmaplan och spel i Malmö Redhawks väntar.

– Det känns bra! Skönt att dra på sig höken igen, säger Sylvegård till Hockeybladet direkt efter träningen. Det var en jobbig träning men det är så det ska vara första träningen, det är bara roligt. Han fortsätter:

– Det är en ära att få spela här. Det är ens moderklubb och ens hjärta som är här. Förhoppningsvis kan man göra en bra säsong med laget och fansen, allihopa tillsammans.

Spel med brorsan

Emils lillebror, Marcus Sylvegård, har bokförts för 48 matcher för Redhawks A-lag. Nu får bröderna chansen att spela tillsammans.

– Det ska bli jätteroligt att spela med honom. Nu kommer han hem imorgon (från landslagsläger med Juniorkronorna) eller något sånt, vi får se om vi får lira någon match tillsammans. Det hade varit roligt.

Trots att en del bärande spelare som Nils Andersson och Rhett Rakhshani lämnade klubben inför den kommande säsongen tror Emil på laget.

– Vi kommer bli ett jäkla tufft lag att möta. Vi kommer jobba i 60 minuter. Jag tror stenhårt på detta laget, vi har något jäkla bra på gång och jag tycker vi gör en bra första träning. Nu har vi inte snackat några mål än men jag tror stenhårt på detta laget, avslutar Sylvegård.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN