Stjärnmålvakten i julintervju: ”Det känns oerhört skönt”

0
127
Oscar Alsenfelt, Stjärnmålvakten
Foto: Bildbyrån
Malmös stjärnmålvakt har stått för tre nollor de senaste fyra matcherna i ordinarie tid. Nu har han medverkat i en julintervju med Hockeybladet. Hur firar han jul? Hur ser han på Malmös prestation under säsongen? Det får du reda på här.
När man kollar på siffrorna nu så ser det ut som att Oscar Alsenfelt går mot sin näst bästa säsong i Malmötröjan. Han ligger just nu på en räddningsprocent på 0,926. Det betyder att han ungefär räddar 13 skott på varje 14:e.
Men kollar man de senaste fyra matcherna där Malmös försvarsspel tagit ett kliv och försökt hjälpa målvakten höjdes han till en räddningsprocent på 0,993. Det är makalöst bra siffror på fyra matcher. Ett insläppt mål och 137 räddningar. Det betyder att han med denna formen behöver 137 skott på sig för att han ska släppa första målet. 

Gå på julledighet

Det känns skönt att gå på julledighet för stjärnmålvakten i Malmökassen. Att ta ett par vinster nu i slutet har verkligen hjälpt målvakten att komma till ro inför julen. Det är också en lättnad att de äntligen fått utdelning i form av vinster och poäng.

– Det känns oerhört skönt, en lättnad. Enklare att koppla bort och njuta av att vara i nuet, med familjen, skriver 32-åringen till Hockeybladet.

Julfirandet

Stjärnmålvaktens barn är nu två och ett halvt år gamla och han ser fram emot att få spendera julen tillsammans med dom och resten av hans familj. 

– Det firar jag med familjen. Mina barn är 2,5 år nu, så allt är superspännande.

Säsongsinledningen

Målvakten tycker trots lite knackig start att säsongen ändå varit okej. Att Malmö stundtals spelat bättre än vad de gjort jämfört med andra säsonger. Trots att det goda spelet inte har renderat i några vinster ser han ändå på det som positivt. Stjärnmålvakten slår fast att en process framåt är bättre än en bra inledning.

– Men jag är optimistisk i att vi har lärt oss mycket av inledningen och kommer iom den stå som ett bättre förberett lag när säsongen går mot sluttampen, skriver Alsenfelt.

Försvarsspelet

Han gör klart att han har varit en del av att bygga om försvarsspelet. Men trots påpekar han att det är tränarna som sytt ihop spelarnas idéer om försvarsspelet så menar han att det är upp till spelarna, det är spelarna som ska få det till att funka. 

– Men det är vi som ska samarbeta på isen, och det förstår dom, skriver Stjärnmålvakten till Hockeybladet. 

Malmös boxplay

Malmös boxplay såg inte speciellt bra ut i början av säsongen, men Alsenfelt tycker att det ser bättre ut nu. Det handlar om samma sak. Det är en lärprocess där man ska förhålla sig till vilka spelare man har i laget så att man kan bygga spelidén runt det. Men det är inte bara spelarna som det ska passa, utan det ska även kontra motståndarnas powerplay. 

– Det är bättre. Vi har ändrat lite hela tiden för att få det att passa våra spelare i år, och såklart för att passa hur powerplay har ändrats i ligan, avslutar Alsenfelt.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

18 + 5 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.