SKÅNEDERBYT: Malmös prickskytt om förlusten

Säsongens tredje Skånederby spelades igår och det var Rögle som återigen vann mot rivalerna Malmö. Hockeybladet träffade Malmös prickskytt Max Görtz efter matchen.

Målen uteblev för Görtz under Skånederbyt. Men så har det inte alltid varit under stora delar av säsongen. Han är en av de spelare som har producerat flest mål för Malmö. Det har blivit sju mål för Malmös prickskytt hittills under säsongen.

Görtz personliga insats

Görtz presterade inte på topp i Skånederbyt, vilket också är något Malmöforwarden håller med om. Han fick iväg tre skott på mål men det blev ingen utdelning på hans försök. Själv säger han att det kändes sådär.

− Sådär, jag får iväg några skott liksom. Det känns bara lite sådär för mig, säger Max Görtz till Hockeybladet.

Situationen med Daniel Bertov

Det uppstod en situation med Daniel Bertov där Görtz tryckte upp Bertov mot plexiglaset, men det var när det redan var blåst. Detta gjorde Bertov fruktansvärt irreterad vilket gjorde så att han hoppade in och över en liggande Görtz och började slåss, med handskarna på. Görtz svar på tumultet är helt enkelt att han inte hörde att det var avblåst när han gav sig in i situationen som ledde upp till tacklingen.

− Jag hör ingen signal så jag tror att spelet går vidare, det är då jag tacklar honom. Jag tycker inte att det är någon oschysst tackling överhuvudtaget, säger han.

SKÅNEDERBYT: Malmös prickskytt om förlusten
Foto: Bildbyrån

En bra andraperiod – hemsk tredjeperiod

Malmö gjorde en rätt bra andraperiod när man vann perioden med 9–3 i skott. Men detta var den enda perioden i Matchen där Malmö var bra och man fick en riktig derbykänsla. Det fick man däremot definitivt inte i den tredje perioden. Malmö förlorade den tredje perioden med 2–0 mål men hela 4–14 i skott. En period där Malmö dippade helt och spelade dåligt. Görtz vet inte riktigt varför och hur det kunde gå från att ha bra mumentum till att bli totalt överkörda.

− Jag vet inte, det är svårt att säga. Vi har ju ganska bra momentum där i andra perioden  ligger på dem och gör bra byten kommer in i dem och de blir ganska trötta. Det kan svänga snabbt i hockey liksom.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN