SKÅNEDERBYT: ”Det är mycket känslor”

0
184
SKÅNEDERBYT:
Foto: Bildbyrån
Niklas Hansson är en riktig Rögleit som spenderade sina utvecklingsår i Rögles ungdomsförening. Hansson ser fram emot Skånederbyt som ska spelas på torsdagskvällen.
– Det är ju något som jag har växt upp med, säger Röglebacken till Hockeybladet. 

Hansson har tagit ett snäpp i poängproduktionen sedan förra året i AHL. Förra året i AHL gjorde han bara 22 poäng på 65 matcher medans han i år ligger på tio poäng efter 21 matcher. 

Lugnet före stormen

Niklas Hansson känner sig lugn en dag innan nedsläpp. Men är säker på att nerverna kommer att växa under dagen.

– Det kommer till att bli mer imorgon (läs idag) när det väl drar igång. Men nu är det lugnt, säger Hansson till Hockeybladet. 

Röglefostrad

Hansson är i stort sett Röglefostrad, med en avstickare i liten klubb utanför Ängelholm där han spelade i ungdomsåren – Jonstorps IF, där debuterade han i sitt första A-lag. Och det betyder då självklart mer med ett skånederby när man själv kommer från trakterna.

– Det gör det ju. Det är ju något som jag har växt upp med. Det har varit speciella matcher, berättar Hansson. 

Försvararen vet också hur viktigt det är med vinst i skånederbyn. Det påverkar inte bara var de ligger i tabellen. Matchresultaten påverkar både Röglesupportrar, klubben och alla runt om föreningen samt även spelarna. 

– Det är klart att man vet att det betyder mycket. Både för fansen, klubben och alla runt omkring. Men även för oss spelare, säger Backen till Hockeybladet. 

Tryck och fullsatt

Det är slutsålt i Ängelholm inför skånederbyt ikväll. Och trycket i arenan beskrivs ofta som magiskt. Detta är någon spelarna och framförallt Hansson tycker om.

– Det kommer till att vara en fullsatt hall, det kommer till att vara bra drag på läktaren. Man tycker ju alltid att det är en härlig inramning ju, säger Hansson till Hockeybladet. 

Matchen

Skånederbyn präglas ofta av högt tempo, mycket känslor och ofta mycket mål. En match som alla hockeyälskare älskar. Detta är något Hansson också tror kommer till att ske i dagens derby.

– Ja, det är ju som det brukar att vara. Det är mycket känslor, det är bra drag på läktaren och där är spelare som vill mycket, berättar Rögleförsvararen. 

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

4 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.