SILLY SEASON: Malmö värvar från NHL

Under morgonen blev det bekräftat. Den svensk-amerikanske backen Joakim Ryan, har skrivit på för Malmö. Den 27-årige backen kommer närmast från spel i NHL-laget Carolina Hurricanes, på meritlistan kan han stoltsera med över 140 matcher i NHL.

Det har tisslats och tasslats länge om än eventuell återkomst till Malmö för Joakim Ryan. Han spelade i klubben några säsonger under sina ungdomsår då hans mamma Catarina Lindqvist (gammal svensk tennisstjärna), var förbundskapten för det svenska tennislandslaget under några år och under denna tid bodde familjen i Malmö.

Pendlat mellan AHL och NHL

Under den senaste säsongen har Ryan växlat spel i NHL med Carolina Hurricanes och dess farmalag Chicago Wolves. Han har utöver Carolina hunnit med spel både i Los Angels och San Jose i NHL. Nu blir det SHL-spel som gäller för den duktige backen och i Malmöläger hoppas man kunna dra nytta av alla hans egenskaper.

– Jag är både jätteglad och stolt över att Joakim väljer att komma tillbaka till Malmö. I honom kommer vi att få en toppback i ligan. Med sin spelskicklighet, starka skridskoåkning och stora rörlighet är han som klippt och skuren för hur vi vill spela. Vi ser honom som en nyckelspelare i alla spelformer. Jag hade äran att träna honom när han var i klubben som ung och har följt hans utveckling sedan dess. Nu ska det bli väldigt intressant att följa hans framfart hos oss, säger Patrik Sylvegård, sportchef i Malmö till klubbens hemsida

Malmö som gäller

Med sin historia för klubben råder det inga tvivel om att Ryan ser framemot att flytta till Skåne igen. Kontraktet är skrivet över nästa säsong och till hösten drar han på sig malmötröjan.

– Jag är extremt laddad för att komma till klubben och tycker att det ska bli riktigt kul. Jag har så väl familj som bor i närområdet som en historik i klubben och jag ser verkligen fram emot att komma tillbaka till Malmö. Jag har alltid känt att det är Malmö som gäller om jag skulle flytta till Europa och jag tror att det är en bra plats för mig att fortsätta min karriär och utveckling. Jag är riktigt motiverad för det här, säger Joakim Ryan.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tre × 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN