Poängkungen om slutspelet: ”Special teams blir viktiga”

Malmö blev den stora vinnaren i SHL:s sista omgång. Special teams blir viktiga i slutspelet menar Malmös poängkung.
– Vi är väldigt nöjda med matchen och så fick vi lite hjälp av Luleå så det är en väldigt bra dag för Malmö, säger Komarek till Hockeybladet efter matchen.

SHL är slutspelad och nu väntar slutspelet, där special teams blir viktiga. Något som bekräftas av Malmös poängkung Konstantin Komarek. I slutspelet väntar nu Frölunda, ett lag som Malmö slog ut i kvartsfinalen förra säsongen. Detta är något som Malmö tar med sig, menar forwarden.

– Absolut, det är en mental kamp också så det är klart man tar med sig det men båda lagen har nya spelare och det är inte exakt samma lag som förra året. Det blir en ny serie, vi måste jobba hårt. Special teams blir väldigt viktiga så det ska bli jäkligt spännande att dra igång, säger Konstantin Komarek.

När Malmö under gårdagskvällen besegrade Örebro med 3-1 klockades Konstantin Komarek för en speltid på 13 minuter och 37 sekunder. Segern, samtidigt som andra resultat gick vägen, innebar att Malmö tog kliv upp i tabellen från play-in till kvartsfinalplats där Frölunda står för motståndet. Det skulle dock dröja till mitten av andra perioden innan Malmö fick hål på Jhonas Enroth i Örebromålet i gårdagens match.

– Vi visste att vi behövde ha tålamod, det är inget att stressa fram utan vi hade långa anfall i första perioden och sen när ettan kom så tycker jag vi är ännu mer avslappnade. Vi hade ganska mycket is i magen och visste att så länge vi skötte vårt egna jobb över 60 minuter så hoppas vi att det går vägen, säger Konstantin Komarek.

Poängkungen om slutspelet: "Special teams blir viktiga"
Komarek i närkamp med Frölundas Chay Gennoway. Foto: Bildbyrån.

Konstantin Komarek återvände till Malmö från Karlskrona inför säsongen och det har blivit succé för forwarden i Malmödressen denna säsongen. I grundserien har det blivit 49 matcher för 26-åringen som gör sin andra säsong i Malmödressen. I sin första säsong i Malmötröjan blev det sex mål och tio assister. Denna säsongen har Konstantin Komarek mer än dubblat sin poängskörd och efter 52 omgångar visar den individuella statistiken att forwarden noterats för totalt 39 poäng genom 13 mål och 26 assister. Dessutom tilldelades forwarden utnämningen ”årets rödhök” som utses av supporterklubben Redhawks Support.

– Jag tycker jag tagit steg nästan varje match i rätt riktning och har jobbat på vissa bitar och tycker att det har bitit så det känns bra, säger Komarek och fortsätter:

– Det är verkligen stort att man blir hedrad och jag är väldigt glad att fansen uppskattar en. Det är verkligen kul så tack till er som röstat.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN