NILSSON: Viktigaste kontraktsförlängningen någonsin

Det är den viktigaste kontraktsförlängningen någonsin för SHL-klubbens sportchef, skriver krönikören Mattias Nilsson.

Oscar Alsenfelt och Malmö har kommit överens om en kontraktsförlängning, meddelar klubben i ett pressmeddelande. Detta innebär att målvakten blir kvar ytterligare fyra säsonger i klubben. Detta är sportchefen Patrik Sylvegårds viktigaste kontraktsförlängning någonsin.

Sylvegårds viktigaste kontraktsförlängning

Detta är en viktig kontraktsförlängning på många sätt. Malmö får behålla en av Svenska Hockeyligans bästa målvakter samtidigt som det skickar en tydlig signal. Målvakten, som spelat i Malmös J18- och J20-lag, visar att där finns en trygghet och en tro på att Malmö ska ta ännu fler kliv.

Jag tror inte att det finns många Malmösupportrar som inte är glada över dagens besked att målvakten, som även är assisterande kapten, blir kvar i Redhawks. Kontraktsförlängningen är också ett styrkebesked för sportchefen Patrik Sylvegård. Att förlänga kontraktet med en av SHL:s bästa och viktigaste spelare är inget självklart, men att lyckas är starkt och inte minst viktigt för Malmö som befinner sig i ett viktigt läge för klubbens utveckling. Där tror jag Oscar Alsenfelt med sin trygghet kan vara en viktig pusselbit.

Patrik Sylvegård säger följande om kontraktsförlängningen i pressmeddelandet.

– Oscar är en toppmålvakt i Sverige. Dessutom är han en ledare i vårt lag, både på och utanför banan, och en jätteviktigt spelare för oss, som vill vinna och göra det i Malmö Redhawks. Han trivs även väldigt bra här och känner att vi har mycket kvar att uppnå. Jag är övertygad om att han har mer att ge och att han ännu inte nått sin fulla potential, så det ska bli spännande att följa hans fortsatta resa på nära håll, säger Sylvegård.

NILSSON: Viktigaste kontraktsförlängningen någonsin
Foto: Bildbyrån

Kan vända trenden

Oscar Alsenfelt, som återvände till Malmö inför Malmös SHL-comeback 2015/2016, har denna säsongen bokförts för 31 SHL-matcher och har en räddningsprocent på 91,84. Den 31-årige målvakten säger så här i pressmeddelandet om kontraktsförlängningen.

– När jag fick höra upplägget så blev jag både väldigt glad och stolt. Jag ser mig själv stanna i klubben så länge som ledningen vill ha mig. Klubben betyder jättemycket för mig och har blivit en stor del av mitt liv. Nu ser jag fram emot att få se mina barn i Redhawkströjor på matcherna under flera år framöver, säger Alsenfelt i pressmeddelandet.

Malmö har tre raka förluster i SHL och ligger på tionde plats med 49 inkasserade poäng. Imorgon ställs man mot Timrå på bortais, och jag tror att detta kan vända förlusttrenden. Truppen fylls med ny energi samtidigt som kontraktsförlängningen skapar en trygghet i laget. Detta var en viktig kontraktsförlängning för Malmö. Detta var Patrik Sylvegårds viktigaste kontraktsförlängning någonsin.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN