MIF-SILLY: Landslagscenter förstärker – ”snabb och spelskicklig”

0
478
Foto: Bildbyrån
Malmö Redhawks är i full gång med lagbygget inför kommande säsong. Hittills har man presenterat flera nyförvärv från Danmark med bland annat Nicolai Meyer och Jesper Jensen Aabo. Idag presenterade klubben ytterligare ett nyförvärv från vårt grannland.

Malmö Redhawks har verkligen bunkrat upp med nyförvärv från Danmark inför kommande säsong. Under torsdagen presenterade man nämligen sin fjärde dansk som tillskott. Detta genom 32-åriga centern Jesper Jensen som senast kommer från Skellefteå .

– Det ska bli riktigt kul att komma till Malmö och representera Redhawks. Klubben har tagit tydliga kliv framåt och har under flera års tid visat att man går i rätt riktning. Jag ser verkligen fram emot att spela i Malmö Arena till hösten, säger Jensen i ett pressmeddelande.

Jensen kommer som nämnt senast från spel i Skellefteå där han avslutade säsongen. Däremot började säsongen i Gävle där han gick in på sin tredje säsong med Brynäs, som forwarden haft två kanonsäsonger i. Totalt producerade Jensen 66 poäng på 93 matcher i Brynäsdressen och vann ett SM-silver med föreningen.

Redhawks sportchef Patrik Sylvegård beskriver dansken som en spelskicklig center och dem hoppas kunna hjälpa honom tillbaka till sin höga nivå efter en tuff säsong 2018/19.

– Jesper är en snabb och spelskicklig center med playmaker-egenskaper. Han hade det lite tufft i fjol, men har tidigare visat att han kan spela på en riktigt hög nivå. Vi tror att han kan komma tillbaka dit och att vi kan hjälpa honom – samtidigt som han kan hjälpa oss att bli ett bättre lag, säger Sylvegård i pressmeddelandet.

Kontraktet sträcker sig över ett år, till och med våren 2020.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × 3 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.