Malmötränaren tar timeout – familjen är viktigast

0
3915
Foto: Bildbyrån
Malmös assisterande tränare Jesper Mattsson tar timeout på obestämd tid, detta efter att hans son har drabbats av en svår sjukdom.
”Malmö Redhawks ber samtliga att visa stor hänsyn till Jesper Mattsson och hans familj”, skriver Malmö i ett pressmeddelande.

Nu tar tränaren timeout för att vara ett stöd till familjen när sonen drabbats av en sorts blodcancer, aplastisk anemi. Jesper Mattsson har försökt att jobba, men nu går det inte längre.

– Det är tufft, och detta är ingenting jag önskar ens min värsta fiende, säger Mattsson till Expressen.

Timeout en sista utväg

Det var i juni som sjukdomen upptäcktes och det som Mattsson trodde var gräsallergi visade sig vara en mardröm.

– Jag trodde bara det var lite gräsallergi, men som tur är så stod både Oliver och min fru Anna på sig. Så jag körde de in till sjukhuset i Lund. Två timmar senare ringde Anna upp mig och sa att de hade blivit intagna på barnakuten, säger han.

Både Jesper och sonen Oliver, som är ett stort Redhawksfan, ville att han skulle fortsätta att jobba som assisterande tränare i Malmö. Nu håller det inte längre och därför tar Jesper Mattsson ledigt från hockeyn.

Före detta stjärnspelare ersätter

Ersättare i Malmös bås blir den förre stjärnspelaren Mathias Tjärnqvist, som i våras avslutade sin långa och framgångsrika spelarkarriär.

Tobiasregistret

För att Oliver Mattsson och andra med den här typen av sjukdomare krävs att det finns donatorer. Tobiasregistret är det svenska registret för blodstamceller. Genom registret finner sjuka människor passande givare av blodstamceller.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

femton − 15 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.