Malmö vann jämn match

Första matchen i kvartsfinalserien mellan seriesegrande Växjö och åttan Malmö spelades under fredagen i VIDA Arena. Och trots en sen kvittering från Växjö gick Malmö segrande efter förlängning.

Det var ett taggat hemmalag som ställde upp sig för match i VIDA Arena. Växjö visade varför man vann serien och pressade Malmö ordentligt under inledningen av den första perioden. Redan efter bara några sekunder hade Olli Palola en riktigt farlig styrning som tvingade Malmös supermålvakt Oscar Alsenfelt till en superräddning.

Man Malmö blev bättre ju längre perioden led och vann skotten med 11-8. Men första perioden slutade mållös.

Inte ett skott på mål

I den andra perioden skulle dock Malmö visa att man var att räkna med i den här matchserien. Man pressade tillbaka Växjö ordentligt och radade upp chans efter chans. Men Växjö och målvakten Viktor Andrén stod emot inledningsvis.

Andrén skulle dock få kapitulera efter drygt nio minuter in i perioden. Robin Alvarez gjorde ett läckert mål efter att först ha lobbat upp pucken till sig själv för att sedan slå in den på volley. Ledningen var minst sagt rättvis då Malmö dominerade perioden fullständigt. Växjö lyckades inte få iväg ett enda skott på mål under hela den andra perioden.

Sen kvittering gav förlängning

Det såg länge ut som att Malmö skulle vinna matchen. Men när två och en halv minut återstod tog Växjö ut sin målvakt i ett sista desperat försök till kvittering. En minut senare fick man en superchans när Malmös Fredrik Händemark blev utvisad för crosschecking och Växjö fick spela 6-4. Och när bara tio sekunder återstod kom också kvitteringen genom Tuomas Kiiskinen.

Matchen gick till förlänging. När klockan stod på 16:51 i den första övertidsperioden blev Nichlas Hardt matchvinnare när han skickade in det avgörande 2-1 målet för sitt Malmö Redhawks som i och med segern tog ledningen med 1-0 i matcher i kvartfinalserien.

Nästa match spelas på söndag 16:00.

Växjö-Malmö 1-2 OT (0-0, 0-1, 1-0, 0-1)
0-1 (29:16) Robin Alvarez (Rhett Rakhshani, Ilari Filppula)
1-1 PP (59:50) Tuomas Kiiskinen (Nick Bailen, Olli Palola)
1-2 PP (76:51) Nichlas Hardt (Nils Andersson, Fredrik Händemark)
Skott: 23-37 (8-11, 0-14, 9-3, 6-9)
Domare: Linus Öhlund, Daniel Winge
Linjemän: Henrik Pihlblad, Alexander Waldejer