MALMÖ: Nallekastning i Malmö Arena

Det var hockeyns dag i Malmö Arena idag. I samband med Malmös första mål skedde även en Nallekastning eller Teddybear toss, som det kallas i NHL där fenomenet först uppstod.

Malmö gör detta i samarbete med en hjälporganisation som kommer till att skippa nallarna vidare till Filippinerna där de går till behövande barn. Det tog ett tag för fansen att få möjlighet att kasta det medtagna nallebjörnarna men när hemmalagets första mål slank in bakom Luleås burväktare började det regna fluffiga gosedjur. Se bilderna nedan.

Matchen såhär långt

Just nu spelas matchen och Luleå leder matchen med 1-3. Matchens första mål gjordes efter en miss i försvarsspelet av Malmö då Luleå kunde göra ledningsmålet efter att man kommit fri mot Malmömålvakten.

Det andra målet var också från Luleå med det kom från en straff. Straffen kom till efter att Luleå utnyttjat sin goda kompetens i kontringsspelet och deras snabbhet vilket öppnar upp en yta där de kan komma fri framför hemmalagets målvakt. Då sätts Malmöförsvaret i en knipig situation vilket gör att de tar till otillåtna medel vilket då leder till att det blir ett straffslag. Straffen tas an luleås Niklas Olausson som stänker upp pucken ovanför Malmökeeperns axel.

Malmö reducerar sedan kvickt efter att Luleå gjort sitt 0-2 mål. Malmö gjorde sitt ledningsmål genom att lägga in en puck framför mål som letar sin väg in i målburen. När målet gjordes blev det en ljudexplosion och det började regna teddybjörnar över hela isen.

Kvällens fjärde mål görs av Luleå som därmed utökar sin ledning till 1-3 efter drygt sju minuter spelade av den. Målet görs av Lulåes Emanuelsson som lyckas göra sig fri från Malmö försvarare.

Konsekvenserna

Konsekvenserna av Nallekastningen i Malmö Arena är att man bestämmer sig för att avbryta perioden och istället spela klar den andra perioden efter att man spolat isen. De sista två och lite till minuterna spelas alltså tätt intill den tredjeperioden efter ny spolning av isen inför den Tredje perioden.

I och med detta tvingades hemmalaget sänka sitt tempo och inte utnyttja den energi de tjänade i och med det första målet.