Malmö förlänger med rutinerad back

Malmö Redhawks kunde idag offentliggöra en förlängning på backsidan inför kommande säsong. 34-årige Erik Andersson blir kvar i klubben och går därmed in på sin tredje säsong i klubben nästa säsong.

Erik Andersson har varit en viktig kugge i Malmös lag sedan avancemanget till SHL. Den Umeåfödde backen har rutin från ett antal SM-finaler och SM-guld. Detta var en stor anledning till att Malmö just värvade Andersson. Backen har strax under 500 matcher i SHL med klubbar som Skellefteå, Linköping och Malmö och idag stod det klart att Malmös sportchef, Patrik Sylvegård sajnar upp 34-åringen.

Andersson blir kvar i klubben över kommande säsong och därmed har Malmö fem backar på kontrakt till nästa säsong. Andersson har skrivit ett kontrakt som sträcker sig över säsongen 17/18.

”Ett föredöme på alla sätt”

– Erik Andersson är en spelare som sällan eller aldrig gör en dålig match och alltid stämplar in på jobbet. Han är en stabil back och en ledare i laget, en av våra stöttespelare och ett föredöme på alla sätt, såväl på som utanför isen, säger Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Malmö får tillbaka Andersson till spel igen

34-åringen har den här säsongen haft problem med skador vilket gjort att den rutinerade backen endast spelat 18 matcher. Nu ska dock backen vara klar för matchspel igen enligt Malmös hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN