Malmö: Arell om comebacken

Det blev förlust i comebacken för Malmös Niklas Arell när han under gårdagen gjorde comeback efter närmre fem veckors frånvaro efter skadebekymmer.

Malmö förlorade matchen som Arell gjorde sin comeback i. Mötet med Örebro slutade 2-3 efter att matchen gått till övertid. efter att Johan Olofsson kvitterat matchen med endast sex minuter kvar av matchen. Örebro kom däremot tillbaka när Mathias Bromé serverade en passning till Shane Harper som kommer till ett friläge och gör mål.

Comebacken

Arell tyckte självklart att det var jättekul att vara tillbaka i laget efter en tids skadefrånvaro. Men samtidigt menar han på att det inte var hans bästa uppvisning under kvällen. Arell förklarar ett det är svårt att komma tillbaka på topp efter fem veckors frånvaro och att man måste ha förståelse för att allting inte klickar.

− Man får ha förståelse för att allt kanske inte klickar. Men det kändes bra i kroppen, det var mest lite smådetaljer, kanske touchen med pucken, säger Arell efter förlusten i comebacken med ett leende till Hockeybladet.

Förlust mot Örebro

Arell får känslan av att Malmö förlorar decenniets första match för att Malmö inte skapar tillräckligt farliga målchanser. Men det var inte den enda anledningen till att Malmö förlorade gårdagens möte med Örebro.

− Vi släpper lite för enkelt bakåt också, speciellt i första där dem har lite frilägen, säger Arell till Hockeybladet.

Dåligt powerplay

Malmös powerplay var nollprocentigt trots att Örebro hade 20 noterade utvisningsminuter. Arell tror att detta kan bero på att hör ihop med fem-mot-femspelet. Att om det krånglar och går sakta i fem-mot-femspelet så kommer även Malmös powerplay ha samma tendenser. Arell nämner också att det kan vara så att man tappar känslan och modet lite så att man inte vågar lägga in puckar framför mål när det går emot.

− Ofta när det går lite emot så är det för att det är lite för krångligt och blir då inte lika enkelt att bara slänga in pucken framför mål och få ett skitmål, säger Arell efter förlusten i comebacken.

Tråkig match

Det var en tråkig match med lite speed, det tyckte till och med Arell som har varit borta med skador under en längre tid.

− Jag känner ju själv det, jag har ju varit borta och till och med jag tyckte att det gick lite väl långsamt. Så att det är nog ett tecken, säger Arell.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN