KLART: Molin till Malmö Redhawks

Malmö Redhawks har gjort klart med HockeyAllsvenskans poängkung Emil Molin. Under den gångna säsongen svarade han för 51 poäng på 52 matcher.
– Vi är självklart glada att han väljer en flytt till oss, säger Malmö Redhawks sportchef Patrick Sylvegård.

I ett pressmeddelande från Malmö Redhawks står att hela HockeyAllsvenskans poängkung (23 + 28) Emil Molin är klar för klubben. Detta blir också Redhawks första nyförvärv inför den kommande säsongen. Centern lämnar alltså Modo Hockey och HockeyAllsvenskan för att återigen spela i Sveriges högsta liga.

– En väldigt skicklig center som kommer från en jättefin säsong. Emil är en driven kille, som haft en något tuff resa fram till där han är i dag. Det har gjort honom extra driven, han vill ta ytterligare kliv i karriären och vi är övertygade om att han kan göra det i vår miljö. Vi är självklart glada över att han väljer en flytt till oss i konkurrens med flera andra SHL-klubbar, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

SM-guld med Brynäs

Precis som sin fader, Ove, har också Emil Molin vunnit SM-guld med Brynäs IF. Redan som 19-åring var han med och blev svenska mästare 2012, samma år som Gävleklubben också fyllde hundra år. Emil Molin har därtill en silvermedalj med juniorkronorna år 2013, i den turneringen var han den bästa svenska poängplockaren.

Kontraktet som Emil Molin har kritat på för Malmö Redhawks gäller över de två kommande säsongerna.

– Det känns jättebra att komma till en så pass stor och fin klubb som Malmö Redhawks. Här känner jag att jag kan fortsätta att utvecklas. Jag tror också att jag kan få chansen att vinna något här och förväntar mig att vi kommer att ha de målsättningarna, säger Emil Molin själv i pressmeddelandet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN