KLART: Malmö värvar amerikan: ”Kommer att kunna axla rollen som förstacenter”

0
388
Foto: Jack Dempsey/AP Photo

Malmö meddelade tidigt under onsdagen att man värvat den 29-årige centern Andy Miele, närmast från Leigh Valley Phantoms i AHL. 
– Vi har hittat den center som vi tror kommer att kunna axla rollen som förstacenter för oss till den kommande säsongen, säger sportchefen. 

Andy Miele kommer närmast från en sejour i AHL där han varit en av ligans bästa spelare de gångna säsongerna. Den gångna säsongen blev det 57 poäng på 65 matcher. Det var MrMadhawk som var först ut med att avslöja att centern var klar för klubben. Idag bekräftade man övergången via ett pressmeddelande på sin officiella hemsida.

Höga förväntningar på sig

Sportchefen Patrik Sylvegård tror och hoppas att Miele är den förstacenter man länge letat efter sedan det stod klart att den finske toppcentern Illari Filppula skulle lämna klubben.
– Vi har hittat den center som vi tror kommer att kunna axla rollen som förstacenter för oss till den kommande säsongen. Andy är snabb, teknisk och har en fin blick för spelet. En toppspelare i SHL och vi är glada över att han väljer spel hos oss, säger Malmö Redhawks sportchef, Patrik Sylvegård.

”Det ska bli kul att vara en ”rödhök” igen”

Miele ansluter till Redhawks i slutet av juli och själv är han väldigt nöjd över att vara ”rödhök” igen.
– Jag är exalterad över att komma till Redhawks. Jag har fått en väldigt bra bild av klubben, bl a när jag talat med Rhett Rakhshani, som pratat väldigt väl om laget och hela organisationen runt spelartruppen. Jag tror att det kommer att bli väldigt bra och det ska bli kul att vara en ”rödhök” igen, något jag var under mina collegeår, säger Andy Miele själv.

Kontraktet är skrivet på 1+1 år.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

sju − 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.