JENSEN AABO: ”Vill vara en ledande spelare”

0
284
JENSEN AABO:
Foto: Bildbyrån
I april stod det klart att Jesper Jensen Aabo återvänder till svensk hockey efter fyra säsonger i KHL. Backen, som har spelat 57 A-landskamper för det danska landslaget, har målet klart för säsongen.
– Jag vill vara en ledande spelare, en spelare som tränaren kan lita på, säger han till Hockeybladet.

Den danska landslagsbacken Jesper Jensen Aabo är ett av Malmös nyförvärv inför säsongen. 28-åringen, som i maj noterades för sju VM-matcher i den danska landslagsdressen, lämnade den finska KHL-klubben Kärpät efter fyra raka säsonger för att spela i Skåneklubben den kommande säsongen och Jesper Jensen Aabo trivs bra i sin nya hemstad.

– Såhär långt har det varit jättebra. En jättetrevlig stad, ett bra lag med bra killar. Jag känner en del killar sedan tidigare. Och alla vill ta nästa steg och det är kul, berättar backen för Hockeybladet.

Hur är det att spela i Malmö jämfört med Kärpät förra säsongen?
– Det går fort. En del misstag, jag har en del misstag själv också. Men det är lite annorlunda så jag får lära mig här i början med spelmönstret och så. Jag kan läsa det lite bättre.

I måndags stod Jesper Jensen Aabo för sitt första mål i Malmödressen när Skånelaget tog emot Oskarshamn. I powerplay drog backen till med ett skott från blålinjen och det första målet var ett faktum.

– Det kändes hur bra som helst! Det var skönt att få hänga en, kanske i första bytet tror jag, kanske andra. Det var bra spel av (Nikolai) Meyer och ”Kosta” (Konstantin Komarek) så det var bara att skjuta, bra skymning framför kassen.

Jesper Jensen Aabo och HV71:s Linus Sandin. Foto: Bildbyrån.

”Vill vara en ledande spelare”

Sedan tidigare har Jensen Aabo representerat de svenska klubbarna Rögle, Kristianstad och Färjestad. Sammanlagt blir det 93 SHL-matcher, 143 matcher i HockeyAllsvenskan, en match i Hockeyettan och sex matcher i Champions Hockey League. Målet denna säsongen är att vara en ledande spelare och backens ambition är att bli bäst.

– Jag vill vara en ledande spelare, en spelare som tränaren kan lita på. Men det klart jag kommer hit för att bli bättre också och min ambition är att bli bäst. Det är därför jag är här. Jag vill vara en stabil spelare och vara bra varje dag, spela bra i varje match.

Hur mycket längtar du till att SHL drar igång?
– Det är mycket tid kvar men det ska bli skoj att dra igång snart igen. Jag ser fram emot det, avslutar Jesper Jensen Aabo.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

8 + nitton =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.