HEDLUND: Fagervall borde sova gott – eller?

Malmö parkerar på sista plats i SHL, trots det anser krönikören Tomas Hedlund att tränaren Joakim Fagervall borde sova gott. Eller är det något som borde oroa både honom, Malmös ledning och supportrarna?

Joakim Fagervall borde sova gott på nätterna, speciellt om han gör som han säger, tror på sitt lag. Det finns nya bettingsidor 2021 som du kan spela på Malmö om du vågar. Visserligen ligger hans Malmö sist i tabellen och visst, spelet har inte sett bra ut på sistone. Det finns dock saker som gör att Malmö borde se positivt på tillvaron.

Det positiva

Malmö är endast en seger från säker mark och de har hela fyra matcher på sig som läget är just nu. De är bara två segrar från slutspelsplats med fyra matcher färre spelade än HV71 på den sista slutspelplatsen.

Kan Fagervall och hans ledarteam få in detta i laget så kan de släppa blicken på sista platsen och fokusera på att vinna matcher. Mot Djurgården senast hade man matchen som i en liten ask och ett par individuella misstag vände matchen. Det är ett beteende som anstår ett lag med dåligt självförtroende. Med två raka förluster gäller det att greppa de strån som får laget att få självförtroende.

Malmö gör mål, det är viktigt att komma ihåg. Hittar laget bara en defensiv att tala om blir de livsfarliga.

Poängsnitt

Sätter Joakim Fagervall upp poängsnittabellen för 2021 i omklädningsrummet, kommer spelarna att se en mycket ljusare och bättre placering än vad den faktiska tabellen visar. Då ligger Malmö på en sjätteplats med mer än en halv poäng bättre per match än Linköping för att nämna ett exempel.

Matchen mot Brynäs ikväll är viktig, men inte livsviktig då de är i samma sits som Malmö. Viktigt är dock att ta revansch för förlusten senast hemma mot Brynäs med 0-3.

Det negativa

Försvaret är inte bra i Malmö just nu. Det är skakigt och slarvigt, målen laget släpper in mot Djurgården kommer från slarv. Det fuskas lite för mycket i defensiven och det är lätt att göra det om man inte har formen. Det är defensiven, från målvakterna fram till forecheckande forward det brister i. Samarbetet som ska vara i ett lag finns inte defensivt i Malmö.

Fagervall sa det själv efter matchen mot Djurgården och jag är benägen att hålla med.

– Vi hade matchen ikväll (läs i förrgår) och hade ett bra spel, men vi tar en dum utvisning i anfallszon. Djurgården gör ett bra powerplay och är ikapp. Sen släpper vi en retur och de är förbi.

Road trip

Malmö befinner sig på en liten road trip, Djurgården borta i förrgår och Brynäs borta ikväll. De stannade i Stockholm och tränade igår. En road trip kan vara bra för att svetsa ihop laget.

Malmö har kvalitéerna att ta sig till slutspel och tar man sig dit kan Favervall verkligen sova gott.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN