Gnuggaren: ”Det har gått bättre för varje match”

I går kväll spelade Malmö sin första hemmamatch sedan den fjärde januari. I klubbens återkomst till hemmaborgen blev det en storvinst mot Gävle laget Brynäs. Vinsten öppnar nu för att Malmö ska lycka hålla sig kvar vinnarspåret. 

Det som först såg ut som en målsnål match slutade med storvinst. Statistiken är missvisande, då matchen egentligen var mycket jämn in i det sista. Med endast tio minuter kvar på jumbotronen i hemmaborgen lyckas Malmö stänka in utökningen av sin 1-0 ledning till en komfortabel 2-0 ledning. Sedan kom ketchup-effekten och slutresultatet blev hela 5 – 0. Nu berättar gnuggaren från Malmö om känslan efter storsegern.

13:e forwarden växlar upp

Carl Persson såg pigg ut under matcher mot gästande Brynäs. Trots sin tuff säsong i Malmö ser resultaten ut att bli bättre och bättre för varje match som går. Det är något som forwarden själv verkar hålla med om. Han menar pekar även på svårigheten att ta sig in i matchen som 13:e forward, men menar att det är en position han trivs med.

– Jag fick ett bra läge redan i första bytet. Sedan tyckte jag att det rullade på. Det har känts bra alla matcher som jag har startat som 13:e, säger Malmöspelaren till Hockeybladet.

Persson verkar själv vara nöjd med sin tempoväxling och ser själv sin utveckling som positiv.

– Jag tycker att det har gått bättre och bättre för varje match, berättar forwarden för Hockeybladet.

Något behövde hända på en gång

Persson har under säsong varit kritiskt till sin produktion och spel. Men under senare tid har han tagit fram en mer intensiv och fartfylld ishockey.

– Det syns kanske på läktaren också att jag är lite mer intensivare och vågar lite mer, berättar forwarden.

Anledningen till att utvecklingen går framåt menar han handlar om självinsikt, men även med hjälp av ledare och spelare kring sig.

– Både jag själv har liksom sagt att jag måste ta tag i det och att något måste hända. Även dem runt om pushar och hjälper mig, tränarstaben och spelare, berättar gnuggaren.

Att fortsätta på vinnarspåret – en utmaning

Att fortsätta i ett vinnarspår har varit en riktig utmaning för Malmögänget under säsongen. Men det är något som klubben nu verkligen vill se till att få bukt med. Spelarna vill hålla sig på vinnarspåret så länge som möjligt. En nyckelfaktor som Persson trycker på är att man måste tänka på att hålla uppe stämningen och glädjen i laget.

– Det har varit en helt annan stämning tycker jag. Vi alla känner själva att vi har något på gång. Det känner man i hela laget, det berättar Persson för Hockeybladet.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN