Robin Kovacs deppar efter ännu en förlust med sitt Örebro. En klubb han kom till i Januari.
Foto: Bildbyrån
Örebro var på mångas läppar under vintern. Länge låg de högt upp i tabellen och såg ut att tampas om SHL-titeln. Nu har klubben dalat och i dag kom nästa smäll. Mycket talar för att fiaskovärvningen i januari är en del av orsaken. 

Under december månad låg Närkelaget högt upp i tabellen. Men senaste tiden har laget svackat och halkat längre och längre ner. På de senast tolv matcherna har Örebro endast vunnit två matcher och tagit sju poäng. För exakt tolv omgångar sedan gjorde en kille från norra Stockholm en bejublad entré för sin nya klubb. En kille som gjorde två poäng i sin premiär den matchen. Vi talar förstås om Robin Kovacs – fiaskovärvningen.

Den 23 januari gjorde Robin Kovacs premiär för sitt Örebro i en match mot det forna laget Luleå i Berhn Arena. Kovacs låg bakom det mesta och hemmalaget vann med 3-2. Sedan dess har det bara blivit ytterligare en seger på elva försök. I dag kom nästa förlust när Örebro förlorade mot formsvaga Malmö på hemmaplan.

På dessa tolv matcher med Örebro har 23-åringen stått för två mål och sju assist. Varit inne på 14 baklängesmål och suttit utvisad fem gånger. i premiären gjorde dessutom Kovacs debut i starting line-up. Nu tillhör han tredje eller fjärde linan.

“Det är solklart”

Kvällens match vann Skånelaget med 2-0 efter att Oscar Alsenfelt storspelat i gästernas mål. Hela 20 skott avlossades mot 32-åringen i Malmös kasse. Dessutom fick hemmalaget ett mål bortdömt i slutet på matchen.

– Det är solklart, han slår med full kraft på min klubba säger Alsenfelt efter matchen till cmore.

Örebros tränare Niklas Eriksson håller inte med.

– Jag förstår inte, det finns nog ingen som förstår varför han dömer bort målet.

Alsenfelt väljer även att hylla hela sitt lag i intervjun.

– Det finns nog ingen målvakt i världen som klarar sig helt ensam. Jag är ingenting utan mina backar. De är alltid framme när jag släpper returer, det är ett bra samarbete.

Samtidigt säger målvakten att topp sex är att utesluta.

–Vi måste vara ärliga och känna oss motiverade, det är bara du själv som kan motivera dig inför kommande matcher. Detta var 32-åringens sjätte nolla för säsongen.

Kvällens matcher i SHL 

Brynäs IF Skellefteå AIK 3 5
Färjestad BK Rögle BK 3 2
HV71 Djurgårdens IF 7 1
Linköpings HC Frölunda HC 1 2 PS
Luleå HF IK Oskarshamn 4 3 OT
Örebro HK IF Malmö Redhawks 0 2
Leksands IF Växjö Lakers HC 4 1

 

Kommentarer

Kommentarer