Ersättaren blev matchvinnare: ”försöker gå ut och köra mitt spel”

Lars Volden fick reda på att han skulle vakta Malmös målbur i eftermiddagens match efter morgonvärvningen. Sedan klev han in och var en stor faktor till att Malmö besegrade Växjö.
– Jag är nöjd med min prestation, sa Volden till Hockeybladet efter matchen.

Oscar Alsenfelt har drabbats av en hjärnskakning och Christopher Nihlstorp fanns inte med i truppen i eftermiddagens match. Då klev Panternmålvakten Lars Volden, som är dubbelregistrerad för spel i Pantern och Malmö, in och såg till att det blev seger för Malmö när Växjö stod för motståndet.

– De sa att jag skulle hit efter matchen igår sen fick jag reda på att jag skulle spela idag efter morgonvärmningen, sa Lars Volden till Hockeybladet efter matchen.

Igår spelade Lars Volden match med Pantern när Malmöklubben besegrade Karlskoga med 3-2 efter förlängning. Idag spelade målvakten match med Malmö när Växjö besegrades med 3-1. Den 26-årige målvakten motade 28 av 29 skott – och räddade en straff i ett viktigt läge i tredje perioden.

– Jag är nöjd med min prestation. Det viktigaste är att vi tar tre poäng. Hela laget spelade bra och vi krigar, det är därför vi vinner idag.

Skillnaden mellan SHL och Hockeyallsvenskan menar den norske målvakten är att det är fler individuellt skickliga spelare i högstaligan.

– Det är mycket fler individuellt skickliga spelare så man måste kanske vara lite mer alert men annat än det tänker jag inte så mycket på det, säger Volden och fortsätter:

– Jag försöker gå ut och köra mitt spel och följa min gameplan. Gör jag det så brukar det gå bra.

”Får se vad som händer”

Denna säsongen har det blivit 39 matcher i Panterndressen och en CHL-match med Malmö. Om det blir fler matcher i Malmödressen för Volden vet huvudpersonen inte.

– Jag har inte hört någonting mer än att jag skulle spela idag. Vi får se vad som händer.

Om Malmö frågar, vill du då?

– Det får dom fråga först.

Att spela i Malmö är inte roligare än att spela i Pantern, menar Volden.

– Nej det tycker jag inte. Jag har spelat många matcher i år och jag förbereder mig på samma sätt inför varje match. För mig spelar det ingen roll var jag spelar. Jag går ut och spelar mitt spel och har fokus på det.

Mitt i alla spekulationer har Volden sitt fokus klart.

– Jag tillhör Pantern och det är där jag har kontrakt och spelar 98% av matcherna så det är där jag har mitt fokus och gör allt jag kan för att hjälpa dem. Just nu är det sex matcher kvar och vi ligger i ett läge där vi måste vinna så det är där mitt fokus ligger.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN