Efter det olämpliga uttalandet – nu ber Malmö om ursäkt

Det var efter Marcus Sylvegårds matchstraff som en debatt runt om i Hockeysverige blossade upp. Nu går Malmö Redhawks ut och ber om ursäkt för sportchefens, Patrik Sylvegård, uttalande om matchstraffet.

Det var i lördags som Marcus Sylvegård fick matchstraff efter att ha, enligt beslutet från Disciplinnämnden, skrikit ”din jävla horunge” mot en Djurgårdsspelare. Disciplinnämnden beslutade att stänga av den 19-årige forwarden två matcher, och efter matchstraffet kommenterade Malmös sportschef, Patrik Sylvegård, bland annat så här till SVT Sport.

– Man kan fråga sig var gränsen går och vad som är kränkande. Om jag säger ”bögjävel” till dig på isen, då skrattar man ju bort det. Det sägs mycket värre saker som domaren inte reagerar på. Och man kan säga mindre vulgära saker som kanske är mycket mer kränkande för en människa.

Klubben ber om ursäkt

Nu går Malmö ut och ber om ursäkt för sportchefens uttalande. På klubbens hemsida skriver man bland annat följande:

”Det är beklagligt att Patriks fördömande av det inträffade inte till närmelsevis berörts i samma utsträckning som det ovan nämnda försöket till förklaring. Men, för att förtydliga, ber vi om ursäkt till de som tagit illa vid sig för denna feltolkning och för att vi uttryckt oss på ett olämpligt och framför allt otydligt sätt.”

Hockeybladet publicerade en mycket kritisk krönika om Sylvegårds uttalande i söndags>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN