BETYG: Så bra är Malmö – Hockeybladet granskar

Efter en fin säsong som tog slut i semifinalserien mot Växjö väntar en ny säsong för Malmö Redhawks. Flera spetsspelare har lämnat truppen inför den kommande säsongen och frågan är om man har tillräckligt bra trupp för att ta sig till semifinal tredje året i rad. Hockeybladet har gått igenom laget på pappret just nu och rankar lagdel för lagdel i betygsskala 1-5.

Målvakter

Cristopher Nihlstorp
Oscar Alsenfelt

Två väldigt stabila målvakter. Den senaste säsongen var Alsenfelt en stor faktor till att Redhawks tog sig till semifinal. Tyngre var det däremot för Nihlstorp. 34-åringen spelade endast två SHL-matcher och två CHL-matcher, på grund av skada. Frågan är om Cristopher Nihlstorp kommer upp i samma standard som tidigare, vilket är nödvändigt för Redhawks. Blir en trea men med stor chans att höjas. Anledningen att nivån på Nihlstorp är okänd.

Rankning målvakter: 3

Backar

Niklas Arell
Tobias Ekberg
Carl-Johan Lerby
Anton Mylläri
Jens Olsson
Malte Setkov
Stefan Warg
Anton Öhman (ny)

Erik Andersson utgick tidigt från förra säsongen efter en hjärnskakning. Man har tappat Nils Andersson till HV71, Matias Lassen till Pantern och Tuukka Mäntylä återvände till finska Tappara. Anton Öhman ersätter Nils Andersson och på sikt känns som att han med tiden kommer att fylla den luckan, men det kommer att ta lite tid. Malte Setkov blev uppflyttad till A-laget inför den kommande säsongen och med tiden kan 19-åringen säkerligen växa in i SHL-kostymen. Tobias Ekberg hade en mycket fin säsong i fjol och var en viktig kugge. Stefan Warg var en oerhört viktig backkugge i fjol, och det kommer han att bli denna säsongen också. Fortsätter hans utveckling blir han oerhört nyttig för Malmö. Det gäller att de mer rutinerade spelarna, Niklas Arell, Jens Olsson och Stefan Warg går i bräschen för de yngre spelarna. Blir en trea då det är en något tunn backsida, dock med stor potential!

Rankning backar: 3

Forwards

Lars Bryggman
Christoffer Forsberg
Max Görtz
Nichlas Hardt
Henrik Hetta (ny)
Martin Janohls (ny)
Fredrik Händemark
Kontantin Komarek (ny)
Emil Molin (ny)
Johan Olofsson
Kim Rosdahl
Frederik Storm
Emil Sylvegård (ny)
Marcus Sylvegård
Axel Wemmenborn

På forwardssidan har det försvunnit sex spelare från den senaste säsongen. Robin Alvarez, Erik Forssell, Lukas Haudum, Andy Miele, Rhett Rakhshani och Daniel Zaar. Det är spelare en hel del spelare med SHL-rutin och spets som lämnar. Emil Molin var poängkung i HockeyAllsvenskan men frågan är om han kan producera tillräckligt många mål i SHL också. Komarek värvades tillbaka från Karlskrona och han måste producera poäng i år. Frågan är om man har spelare som gör tillräckligt många poäng i år, det blir avgörande. men tyngd finns det på i alla fall. Henrik Hetta och Emil Sylvegård återvänder inför den kommande säsongen och  det är spelare som alltid ger sitt yttersta. Det blir avgörande att hela truppen gör detta.

Rankning forwards: 3

Ledare

Peter Andersson, huvudtränare
Martin Filander, assisterande tränare
Jesper Mattsson, assisterande tränare
Henning Sohlberg, målvaktstränare

Ledarstaben har, sett ur Malmöögon, gjort två superba säsonger. Två raka semifinaler är mycket bra. Spetsspelare i SHL har försvunnit och ersatts av andra mindre rutinerade och spelare med andra kvaliteter än just målskytte. Tror dock att laget, med Peter Andersson i spetsen, kan överraska många i år. Får man ihop det, kan Malmö bli en svårstoppad lagmaskin.

Rankning ledarstab: 5.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN