BEKRÄFTAT: Här är Malmös nya tränartrio

0
1085
BEKRÄFTAT: Här är Malmös nya tränartrio
Foto: Bildbyrån/Montage
Det var ingen bomb som briserade när Malmös sportchef Patrik Sylvegård presenterade klubbens nya tränartrio, under en livesändning på Facebook.
– Vi tror väldigt mycket på den här konstellationen, säger Patrik Sylvegård till klubbens hemsida.

Joakim Fagervall, Andreas Lilja och Jesper Mattsson, där är Malmös nya tränartrio. Det var sedan tidigare klart att huvudtränaren Peter Andersson lämnar och att assisterande tränaren Martin Filander tar över Oskarshamn. Idag presenterades den nya tränartrion på Malmös Facebooksida.

– Vi tror väldigt mycket på den konstellation som vi nu sätter samman. I Fagervall får vi in en tränare med stor erfarenhet. Han är en lugn och trygg ledare och vi har följt honom under en längre tid. Lilja är fortfarande ganska ny som tränare och han har framtiden för sig. Han är väldigt passionerad och har dessutom en enorm erfarenhet från den egna spelarkarriären, säger Patrik Sylvegård, sportchef i Malmö till klubbens hemsida.

Joakim Fagervall

Det har ryktats en tid att Joakim Fagervall skulle vara klar som huvvudtränare för Malmö, så det var ingen bomb som Sylvegård presenterade under fredagen. Kontraktet med Fagervall är skrivet på två år.

– När jag tittat på klubben har den känts intressant under en längre tid. Jag tror att det kommer passa mig väldigt bra, att jobba i organisationen och med den stab som nu finns runt laget. Jag tycker att det är en mycket spännande konstellation, säger Fagervall.

Anderas Lilja

Den förre backbjässen Andreas Lilja kom till Malmö första gången som 18-åring och slog igenom i klubben innan det blev tolv säsonger i NHL. Han avslutade spelarkarriären i Rögle 2015.

2018 hoppade han på tränarbanan och var som assisiterande tränare med att ta upp Kristianstad i Hockeyallsvenskan. Lilja har skrivit på ett treårskontrakt med Malmö.

– Jag är väldigt taggad inför det här och ser fram emot möjligheten att få bygga något i Redhawks igen. Det är dessutom enormt inspirerande att vara tillbaka i klubben där jag fick en stor del av min hockeyfostran. Tränarteamet känns också starkt och jag är säker på att vi kommer att fungera jättebra ihop, säger Andreas Lilja.

Jesper Mattsson

Klubbikonen Jesper Mattsson har tre år kvar på sitt kontrakt med klubben och går in i sin nionde säsong som ledare i Malmö.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

6 − 4 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.