Backen om flytten till Malmö – ”mycket roligare att spela”

Det var i slutet av januari som Malmö och Örebro kom överens om ett byte. Marcus Björk lämnade Örebro för spel i Malmö medan Stefan Warg gick i motsatt riktning. Under gårdagskvällen spelade Björk sin sjunde match i Malmödressen när SHL:s sydligaste lag besegrade Timrå med 6-2.
– Skönt att vinna på hemmaplan när det är mycket folk på läktarna, säger Björk till Hockeybladet. 

Den 25 januari blev det klart att Marcus Björk lämnade Örebro för spel i Malmö resten av säsongen. Sedan dess har det blivit sju matcher i Malmödressen för den 21-årige backen. Under gårdagskvällen blev det nästan 19 minuters speltid för Björk när Malmö besegrade Timrå med 6-2. Segern var Malmös andra i rad och dessförinnan blev det fyra raka förluster för Skåneklubben.

– Grymt skönt! Man känner det i gruppen också. Vi är absolut inte nöjda med fyra förluster i rad. Vi kom tillbaka och vann med 3-1 mot Växjö och det var riktigt skönt. Det var starkt av oss att kunna bygga på en vinst här också, säger Marcus Björk till Hockeybladet.

Backen kom till Örebro inför säsongen men efter 35 matcher i Närkeklubben blev det klart att Malmö blev ny klubbadress. Björk menar att han kom in i gruppen direkt.

– Jag kom väldigt bra in i gruppen direkt. Jag fick väldigt bra känsla och jag tycker spelet har funkat väldigt bra också. Jag är van vid spelsystemet så det känns bra, säger han och fortsätter:

– Det är ett mer spelande lag i Malmö. Vi spelar pucken ända från djupet bakom vårt eget mål och hittar lösningar så det är ett annat spelsystem, mycket roligare att spela.

Under gårdagskvällen hade 11 459 personer tagit sig till Malmö Arena för matchen mot Timrå.

– Fantastiskt roligt. Det blir en helt annan stämning på planen och man hör hur de skriker. Det är otroligt roligt att spela, det är sådana matcher man vill spela hela tiden.

Är det lika kul när det är mycket publik på bortamatcherna?

– Det är lika roligt. Det är ju det man vill ha på läktarna, man vill ha mycket folk och det är då det blir roligare att spela där ute. Mer känslor och man blir mer taggad.

På onsdagskvällen väntar ny match för Malmö när laget reser till huvudstaden för bortamatch mot Djurgården.

– Det kommer bli en jämn match. Djurgården är alltid bra hemma på Hovet så det gäller att vara förberedd, avslutar Björk.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN