ARELL: ”Vinna redan från start tror jag är viktigt”

Under torsdagskvällen spelade Malmö Redhawks sin första träningsmatch för säsongen när HV71 stod för motståndet. Hemmalaget vann med 4-1 och ett mål gjordes av backen Niklas Arell som var nöjd efter matchen.
– Att få in den vinnarkänslan i laget och känna att vi kan vinna redan från start tror jag är viktigt, berättade backen efter matchen.

Det blev seger för Niklas Arells Malmö i den första träningsmatchen. Ligakonkurrenten HV71 stod för motståndet i Malmö Isstadion och Skånelaget vann med 4-1 och Arell, som gör sin tredje raka säsong i Malmödressen, var nöjd med segern.

– Känns bra, alltid kul att starta med en seger såklart. Vinna är det vi alltid vill göra. Jag tycker spelmässigt ser det ändå bättre ut än vad man kan tro innan en sån här match. Alltid svårt att veta hur många som har lärt sig systemet, vi har ändå en del nya och sådär. Det var många som försökte och ville spela hockey.

Den senaste säsongen blev det 34 SHL-matcher och en match i Champions Hockey League för 28-årige Niklas Arell som totalt spelat 253 matcher i den svenska högstaligan.

Hur motiverad är man inför en träningsmatch?

– Det är alltid kul. Det är matcher man vill spela så första matchen är alltid rolig att spela och det är klart att möta ett så bra lag som HV71 att börja med är roligt. Jag tror inte det var någon som kände att det var svårt att motivera sig.

ARELL: "Vinna redan från start tror jag är viktigt"
Niklas Arell stod för ett mål i gårdagens match mot HV71. Foto: Bildbyrån.

För egen del berättar Niklas Arell att det känns helt okej och att försöker komma i form. Att han dessutom fick göra ett snyggt mål under gårdagen är något som backen menar att man får passa på när lägena ges.

– Det känns helt okej. Försöker komma i form, för det första. Börja enkelt och sen att man kan följa med och sätta en kasse. Det är bara att passa på när lägena ges en sådan här match. Det kommer nog inte komma så många gånger igen att få ett sånt läge.

Niklas Arell stod under gårdagen för ett fint mål när han i en två mot en-situation fick en sidledspassning av Axel Wemmenborn och stänkte upp pucken i nättaket med en backhand.

– Det är från gamla forwardstiden när man lärde sig dra tillbaka pucken efter en sidledspass i två mot ett. Jag försökte på mig något liknande mot Djurgården i början av förra serien men då fick jag inte upp pucken men den gick in ändå, stolpe in tror jag, så det var en liknande situation så jag tänkte att jag får försöka igen, avslutar Arell.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN