Foto: Bildbyrån
Igår hade Malmö sin första isträning och det var bra tryck på träningen. Det menar tränaren Peter Andersson som är glad över att vara på is med laget igen. Något han längtat efter.
– Man vaknar nån natt och börjar tänka på hockey, berättar Andersson.

Malmös tränare Peter Andersson tycket att det var bra tryck på den första isträningen för säsongen. Han är till och med lite förvånad över hur bra träningen flöt på.

– Förvånansvärt bra tycker jag, grymt bra förstaträning med allt vad det innebär. Det var bra passningsspel och bra intensitet. Övningarna satt bra och vi fick ut det vi ville av dagens tema, säger Peter Andersson till Hockeybladet och fortsätter:

– Den första träningen är alltid jobbig, men jag tycker att killarna på ett bra sätt ligger i och kör. De sänder bra signaler till varandra och det är bra.

Att dra för stora växlar efter bara en träning är svårt även för en luttrad tränare som Andersson. Efter träningen väntade videoanalys innan planeringen för dagens träning satte fart.

– Det är nog svårt (hehe), men man blir alltid glad som tränare när det finns kvalitét och noggrannhet. Då hamnar man in nästa fas av det vi ska göra de här träningsveckorna. Vi tar med oss att det var en bra dag idag och kommer att analysera vidare efter träningen.

Planen inför första matchen

Om nio dagar möter Malmö HV71 i den första träningsmatchen för säsongen. I Malmö Isstadion spelas den matchen och Andersson har ett defensivt tänk inför den matchen. Det gäller att nöta och nöta in tryggheten i försvaret.

– Idag hade vi fokus på försvarsspel, att vi fokuserar på att prata, att alla spelare förstår vad vi vill ha ut av vårt försvarsspel. När vi inte har pucken, att det sitter så gått det går fram till första matchen. Sen blir det ett nytt avstamp där.

Hur tycker du att lagbygget som Patrik (Sylvegård) och du har fått ihop ser ut?
– Jag tycker att det ser spännande ut, vi vet vad vi har kvar så att säga. De nya spelarna har vart här under sommaren och tränat väldigt bra. Jag gillar de spelarna vi fått in, det ger oss både fart och skicklighet. Förhoppningsvis får vi se lite mål också.

Längtat någon vecka

I slutet av juli började det att dra ordentligt i hockeytarmen för Andersson. Han började till och med att drömma om hockey. Att ligga vaken och fundera på vilka formationer han ska ha i laget med mera, då är man sugen.

– Jag tror man behöver den semestern som man har här, men jag kände i slutet på juli att även jag blev mer sugen, man vaknar nån natt och börjar tänka på hockey. Tankarna kommer, vilka ska spela ihop och hur ska vi göra det här? Då har man lärt känna sig själv att då börjar det bli dags, sista dagarna här har vi har gått tillsammans då växer det mer och mer. Man ser på killarna att temperaturen stiger. Å idag var det dag och det syntes för det var bra tryck där ute, avslutar Andersson.

Kommentarer

Kommentarer