”Vi har vad som krävs för SHL”

Leksand vann mot AIK på Hovet under tisdagskvällen. Slutresultatet blev 1-3 vilket betyder att Leksand har hela åtta poäng ned till AIK med bara fyra omgångar kvar.
– Vi har vad som krävs för SHL, säger Daniel Pietta till Hockeybladet efter matchen.

AIK klarade inte av att besegra Leksand på hemmaplan. Slutresultatet blev 1-3 till bortalaget och laget från Dalarna ångar därmed på mot finalen i HockeyAllsvenskan. Det återstår bara fyra matcher av grundsäsongen och Leksand ökar nu avståndet ned till tredjeplatsen med hela åtta poäng.

– Jag tycker att vi vann matchen i andra perioden. Vi visste att de skulle komma hårt mot oss i första perioden. Vi förväntade oss det så vi hanterade det väldigt bra. Släppte bara in ett mål på grund av numerärt underläge. Det var en bra match från vår sida, vi fick hem de tre poängen. Min egen insats kändes okej. Kunde ha gjort mål på friläget jag hade men det var en fin räddning. Men vi vinner så alla är glada, säger Daniel Pietta.

Fem matcher i HockeyAllsvenskan

Centern från Tyskland, som tillbringat merparten av karriären i DEL-ligan, har hittils bara spelat fem matcher för Leksands IF i HockeyAllsvenskan. Han känner att han nu börjat hitta in i spelet.

– DEL är mer nordamerikansk stil. Mer uppdelat mellan anfall och försvar. Här kan alla åka skridskor, alla jobbar hårt. Här jobbar alla så hårt att positionsspelet ibland kan bli lite avtrubbat. DEL är mer taktiskt och här är det mer skridskoåkning. De första två matcherna var tuffa för mig, jag gjorde mål men jag hade problem med att känna av när jag hade tid eller när jag inte hade tid. Nu börjar det komma och det känns bra. Men jag kan spela bättre.

Vidare menar Daniel Pietta att inramningen för den här matchen var bra och att han ser fram emot slutspurten.

– Publiken var livad. Känslor måste det få vara i en sådan här viktig match. Jag tycker att vi har ett bra lag. Jag vet ännu inte hur SHL-lagen är, jag vet ännu inte hur Timrå spelar. Vi spelar mot dem på fredag. Jag vet att vi har ett bra lag och vi har vad som krävs för SHL. Vi har en bra målvakt, stabila försvarare och bra forwards. Här kan alla göra mål.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN