Uppgifter: Leksand värvar NHL-meriterad kanadensare

Leksand ligger sexa i HockeyAllsvenskan och nu ser man ut att spetsa en redan vass trupp ytterligare. Enligt uppgifter till bloggaren MrMadhawk väljer Leksand att plocka in en 25-årig NHL-meriterad forward.

MattCarey är NHL-meriterad och ska vara på väg till Leksand. Ett Leksand hade en tuff inledning på den allsvenska sejouren, men ett tränarbyte och en uppryckning från spelarhåll har gjort att man rest sig. Leksand parkerar för tillfället sexa i tabellen och nu väljer klubben att ta ytterligare krafttag mot SHL. Enligt uppgifter till MrMadhawk.se är AHL-forwarden Matt Carey på väg in, men sportchefen Mikael Karlberg avfärdar uppgifterna.

– Det är mycket rykten, säger Mikael Karlberg i Leksand till sajten.

Meriterad spelare

Carey som den gångna säsongen representerade New York Rangers farmarlag blev inför den här säsongen trejdad till Detroit Red Wings farmarlag, Grand Rapids Griffins, där han såhär långt har producerat två poäng på åtta matcher.

Nu ser han ut att flytta till Sverige och Dalarna för spel i Leksand. Bloggen skriver vidare att kanadensaren valt bort en annan allsvensk klubb till förmån för Leksand.

Under karriären har det blivit två NHL-matcher, där han producerat ett mål. Debuten skedde säsongen 2013/2014 för Chicago Blackhawks i en match mot Nashville Predators.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN