Tunga beskedet – stjärnan förlamad efter olyckan

Den 26 december var olyckan framme och Leksands Tobias Forsberg skadades allvarligt. Nu skriver han själv på klubbens hemsida att karriären är över.
Jag har precis fått tillbaka matchtröjan jag hade på mig den där dagen, skriver han.

Tobias Forsberg åkte med huvudet före in i sargen på annandag jul i Tegera Arena. Uppgifterna har varit knapphändiga efter det, men nu skriver Tobias Forsberg själv på Leksands hemsida att karriären är över. Forsberg är förlamad från bröstet och ner.

Så här skriver han

Jag har fortfarande svårt att förstå att det blev som det blev, att den här skadan skulle vara så omfattande. Jag har fortfarande svårt att landa i den verkligheten. Inte bara att bli tvingad till att sluta med ishockey, något som har varit en stor del av mitt liv, utan något ännu mycket mer. Att sitta i rullstol.

Man jämför ofta sig själv med sitt starkaste jag och att känna sig så här svag fyller ibland allting med en känsla av hjälplöshet. Skadan har gjort så att jag är förlamad nedanför bröstet, har nedsatt funktion i armar och ingen i mina fingrar.

Det är i den verkligheten jag försöker landa.

Trots att det här har ställt mig inför utmaningar jag aldrig hade kunnat förställa mig så försöker jag varje dag att ta mig framåt. Jag har precis fått tillbaka matchtröjan jag hade på mig den där dagen. Den som sjukvårdarna var tvungna att klippa sönder. Nu är den ihopsydd och nästan som förr, precis som jag.

Varma hälsningar Tobias

Läs hela hälsningen på Leksands hemsida>>>

Startar insamlingsstiftelse

Leksand kommer att starta en insamlingsstiftelse som ska bidra ekonomiskt till Tobias Forsbergs rehab och framtid. Klubben kommer att publicera mer om stiftelsen senare på sin hemsida.

Läs mer om Leksand>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN