SVITEN BRUTEN: Samuelsson tog sin första vinst

Äntligen kan Ulf Samuelsson pusta ut. I kvällens möte mot bottenkonkurrenten Oskarshamn lyckades klubben, till publikens massiva jubel, ta tre viktiga poäng. 

Tränarbytet verkade inte ge effekt för bottenlaget Leksand. Det gick fortsatt tungt efter att Roger Melin lämnade rollen som tränare och ersattes av Ulf Samuellsson. Efter nio raka förluster är sviten bruten när Leksand och Samuelsson tog sin första vinst tillsammans.

Leksand och Samuelsson tog sin första vinst

Leksandsklacken hoppade och sjöng när klockan sakta började ticka ner mot slutsignal. Med tre mål, samtliga i powerplay, mot noll lyckades klubben äntligen bryta den nio matcher långa förlustsviten för att ta hem tre viktiga poäng.  Äntligen gick det vägen för en pressad Ulf Samuelsson som fått börja i uppförsbacke när han tog över bottenlaget. Matchhjälte blev Marek Hrivík som gjorde ett mål och en assist. Hrivík själv verkade vara i sådan extas att när han skulle återvända ut på isen för att ta emot publikens hyllningar glömde ta av sig skridskoskydden. Ett hav av vitblåa supportrar kunde ikväll jubla för första gången på många matcher.

Samuelsson tog över efter Melin

Ulf Samuelsson tog över bottenlaget Leksand efter att tidigare tränare Roger Melin fått sparken från klubben. Det händer att klubbar som sparkar sina tränare lyfter sina prestationer strax efter den gamla tränaren sparkas. Ett tränarbyte kan med andra ord ge mycket positiv effekt för ett lag, men så var det alltså inte för Ulf Samuelssons Leksand. För Leksand fortsatte det gå tungt och för en pressad Ulf Samuelsson krävdes det att laget ikväll skulle vinna. Äntligen fick både spelare, publik och personal i Tegera Arena jubla.  Men den som troligtvis jublade mest var Leksands nya tränare som i och med kvällens möte tog en första vinst i sin nya roll.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN