Succétränaren trivs: ”Det känns jättebra”

Efter tio matcher med totalt elva inspelade poäng tog Leksand in Leif Carlsson som ny huvudtränare. Tre matcher har spelats sedan dess – och laget har tagit full pott. Hockeybladet har pratat med succétränaren.

Efter att Leksand tog in Leif Carlsson som ny tränare är laget ännu obesegrat. Tre matcher och lika många trepoängare har det blivit, vilket är fler än vad Leksand kammade hem under de tio matcherna man spelade innan Carlssons tillträde. Hockeybladet fick en pratstund med succétränaren innan lagets avresa till Södertälje.

Hur känns det att ha hamnat i Leksand?
– Det känns jättebra! Med en sån start som det blivit så är allt positivt och killarna tycker det är betydligt roligare nu än innan, då de kom från ett tufft läge.

Hur kommer det sig att det blev just Leksand för dig? Fanns det några andra alternativ?
– Nja, jag har varit ganska stilla på den här biten och kom precis hem från Europa där jag sett på hockey privat under tre veckor. När de hörde av sig gick det väldigt fort och Leksand är en stor klubb som verkligen vill tillbaka till SHL. De har en fantastisk arena och fantastiska fans, så när vi satte oss ner och pratade kom vi överens – och det känns jättebra.

”Stabilitet”

Sedan Carlsson tog över har laget endast släppt in två mål på tre matcher. Carlsson är själv gammal back och har alltid stått för ett spel som grundar sig i en stark defensiv. Det har varit vägvinnande förr – och på meritlistan har han två SM-guld med Färjestad, som assisterande tränare, samt en final som huvudtränare för samma klubb.

Vad har du injicerat i Leksand, egentligen?
– Det började ju redan matchen innan jag kom in, med ”Jensa” (Jens Nielsen) och (Elias) Granath, när de vände 0–2 till förlängningsseger. Då hände något i gruppen och sen har vi byggt vidare på det. Jag har väl kommit in med lite nya tankar som gör att spelarna tror mer på en del saker och det har varit lyckat under de här tre matcherna.

Kan du beskriva tankarna du fört in i laget?
– Att jobba mer som ett lag. Att de fem utespelarna ska jobba mer ihop. Lite klyschigt kanske, men att försvara med fem och anfalla med fem för att inte bli för utspridda. Sen har jag infört lite idéer utifrån den erfarenhet jag skaffat mig genom åren i SHL och det är klart att när det lyckas så blir det ett positivt resultat.

Två lag som höjt sig

Ikväll möter laget Södertälje på bortaplan. Ett annat lag som inledde tungt och som också, via ett tränarbyte, rest sig rejält. Carlsson ser fram emot mötet och vill se sitt lag fortsätta på den inslagna vägen.
– Vi möter ett jätteformstarkt lag. De har vunnit mycket här på slutet sedan de bytte tränare, så det gäller för oss att vara redo. Det ryktas om slutsåld arena också, så det kommer bli en riktig batalj. Vi måste ha stort tålamod och visa att vi vill vara där.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN