Smällen: Leksandsbacken avstängd i fem matcher

I gårdagens match mot Mora armbågstacklade Leksandsbacken Markus Lauridsen Moras Alex Aleardi. I matchen straffades han med två minuter, du stänger disciplinnämnden av honom.

Fem matchers avstängning plus böter på 29 900 kronor kostade Leksandsbacken Markus Lauridsen armbågstackling på Moras Alex Aleardi.

Disciplinnämnden om Leksandsbacken

Disciplinnämnden har tagit del av anmälan, ett yttrande från Markus Lauridsen samt en filmsekvens från händelsen.

Anmälan

7.52 in i andra perioden ska Lauridsen åka och byta. När han är på väg upp så tacklar han Moraspelaren vid rödlinjen. I tacklingen tar Lauridsen upp armbågen som träffar huvudet. Tacklingen kommer från blindside och Moraspelaren har ingen möjlighet att skydda sig. En respektlös handling i en situation där pucken inte är i närheten.

–Jag tänker stänga av åkvägen för Moraspelaren som kommer in lite lågt när han svänger vänster och skarvar ner pucken. När kontakt sker så åker armbågen upp i kollisionen och på bilderna ser det värre ut än det är. I en sådan situation som blir åker armen upp automatiskt för att skydda sig själv. Mora spelaren fortsatte att spela och spelade klart matchen. Jag är ingen återfallsförbrytare och har under 52 omgångar i grundserien endast 2 minuters utvisningstid så jag är ingen spelare som är ute efter att spela fult. Det bör även tas med i bedömningen. Jag har inte för uppsåt att skada Mora spelaren. Jag tycker att mina 2 min för interference är tillräckligt, säger Markus Lauridsen till disciplinnämnden.

Yttrande

Filmsekvensen ger stöd för uppgifterna i anmälan. Nämnden finner det utrett att Markus Lauridsen gjort sig skyldig checking to the head som bedöms som vårdslös. Förseelsen bör föranleda en avstängning. Avstängningens längd bestäms till en tid som bedöms motsvara fem matcher. Markus Lauridsen ska dessutom betala böter med det belopp som framgår av beslutet. Vid bedömningen av avstängningens längd har Disciplinnämnden beaktat följande faktorer:

  • Tacklingen utdelas med en armbåge riktad mot huvudet.
  • Tacklingen sker från blindside.
  • Tacklingen är sen.
  • Tacklingen medför skaderisk.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN