Slovakisk NHL-spelare klar för Leksand

En slovakisk NHL-spelare är klar för Leksand i SHL. Kontraktet med forwarden är skrivet över de två kommande säsongerna.
– Peter har bra storlek och är stark med pucken, säger Thomas Johansson.

Leksand värvar en slovakisk NHL-spelare, från Boston hämtar klubben forwarden Peter Cehlárik. Slovaken har skrivit på för två säsonger med Dalaklubben.

– Först och främst är jag väldigt tacksam över att få bli en del av Leksands IF, och jag ser väldigt mycket fram emot att få komma igång. Jag är riktigt hungrig på att få spela hockey och vinna matcher igen. Jag har följt processen där supportrarna har varit involverade i att få mig till Leksand och det är första gången jag sett ett sådant otroligt stöd från allmänheten. Jag uppskattar det enormt och ska göra mitt allra bästa på isen för alla supportrar och för laget. Jag ser fram emot att få ansluta till laget senare under veckan, säger Peter Cehlárik till Leksands hemsida.

Fyra säsonger i Luleå

Cehlárik har erfarenhet av svensk hockey då han tidigare spelat fyra år i seriekonkurrenten Luleå. Efter det har det blivit fyra säsonger i NHL och AHL i Boston Bruins organisation. Totalt blev det 185 AHL och 40 NHL-matcher på slovakens meritlista.

Nu väntar två säsonger i Leksand för den plus 90 kilo tunga forwarden, något som general manager Thomas Johansson är glad att kunna presentera.

– Peter har bra storlek och är stark med pucken. Han har bra blick för spelet och jobbar hårt över hela banan, så jag tycker att vi får in en forward som är rätt allround. Jag gillar också åldern på Peter. Det gör att vi kommer att kunna fortsätta utveckla honom då han inte nått toppen på sin karriär än. Att vårt tränarteam, som har utveckling som största fokus, får sätta klorna i Peter och hjälpa honom tillbaka till NHL känns väldigt kittlande och lockande, säger han till klubbens hemsida.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN