SILLYNYTT: Leksand värvar två backar och en forward

Det blev ingen återkomst till SHL för Leksand och nu rustar klubben för att fira 100 år som SHL-klubb. Idag presenterade klubben tre starka nyförvärv och lagbygget 2018 börjar ta form för masarna.
– Det känns inspirerande att komma tillbaka till Leksand, säger Daniel Gunnarsson.

2019 fyller Leksand 100 år och det vill man kröna med ett avancemang till SHL. Nu har bygget av laget som ska gör den drömmen verklig och idag presenterades tre nya spelare.

SHL-backar ansluter

Från nyligen degraderade Karlskrona hämtas Daniel Gunnarsson som kom till Leksand som junior och känner klubben. Efter utflykter till Luleå, Färjestad och Karlskrona är han nu tillbaka i Dalarna.

– Det känns inspirerande att komma tillbaka till Leksand. Känns som att klubben har något stort på gång, och ett härligt driv att ta sig tillbaka till den serie som föreningen hör hemma i, säger Daniel Gunnarsson till klubbens hemsida.

Ytterligare en back ansluter från SHL, 19-årige backen Lucas Nordsäter spelade 30 matcher Färjestad den gångna säsongen. Under säsongen lånades han ut till Pantern i Hockeyallsvenskan. Nu blir Tegera Arena backtalangens nya hemmaplan.

– Leksand känns som en bra klubb att utvecklas i. Då jag är i ett stadie där jag behöver spela mycket och fokusera på hockeyn, så känns klubben perfekt, och jag ser fram emot säsongens alla utmaningar, säger backen.

Sniper från seriekonkurrent

Från seriekonkurrenten Södertälje värvar man Thomas Valkvae Olsen, en 24-årig norsk sniper som trots att han var bänkad stora delar av starten förra säsongen gjorde 23 mål på 50 matcher i SSK-tröjan.

– Jag vill vara med och försöka ta Leksands IF tillbaka till SHL, där föreningen hör hemma. Det fanns flera klubbar som var intresserade av mig, och SSK ville förlänga mitt kontrakt, men valet föll på Leksand, säger norrmannen till hemsidan.

Läs mer om Leksand>>>

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN