SHL-KVALET: Det är nu hockeysäsongen är som bäst

Ikväll startade kvalet till SHL med den Hockeyallsvenska finalen mellan Timrå och Leksand. Det är nu nerverna är utanpå kroppen och känslorna går att ta på. Det spelar nog ingen roll vilket lag du håller på, du har känslor när det gäller kvalspelet. Hockeysäsongen är som hetast nu och då har inte slutspelet startat än.

Hockeysäsongen 2017/2018 blir bara hetare och hetare. Kvalet till SHL är bland det hetaste som finns, alla visar känslor. När den Hockeyallsvenska finalen mellan Timrå och Leksand drog igång var det vilda västern, hockey utan bromsspår. Helt klart en ishockey som publiken bara måste älska, vilket lag du än håller på. Det är inte SHL-nivå och hockeyn är så älskvärt naiv som den bara kan vara i Hockeyallsvenskan. Jag fullkomligt älskar det och hoppas att serien går till fem matcher. Nu tror jag att Timrå tar detta efter fyra matcher.

Hånet

Serien mellan Timrå och Leksand kunde inte starta bättre, men spelare som verkligen inte vek ner sig. Spelarna till trots, det som taggade igång finalserien var ändå namnsponsorn till Timrås arena NHK Arena som i sin reklam på LED-skärmen hånade motståndarna Leksand för kommunens affärer för att rädda klubben för några år sedan.

SHL-KVALET: Det är nu hockeysäsongen är som bäst
Foto: Cmore

Märklig serie

Imorgon startar en märklig serie, där lag tre till åtta i Hockeyallsvenskan gör upp om en plats att möta de som förlorar den Hockeyallsvenska finalen i bäst av tre matcher. Du kan alltså sluta åtta i Hockeyallsvenskan och gå upp i SHL – märkligt. Vinner AIK den första matchen mot Almtuna har de krattad manege till playoff mot förloraren i serien mellan Timrå och Leksand.

Förra säsongen ställde sig media frågande till om det var bra eller dåligt att vinna finalen då det skulle vara för svårt att möta Leksand. Det blev tvärtom, Rögle gjorde proceduren kort med BIK Karlskoga och Leksand åkte som bekant ut mot Mora i Slaget om Siljan. Frågan är om inte, trots tabellplaceringen, Karlskrona är ett bättre lag än Mora och det därför blir en nitlott att vinna finalen.

Slaget om Siljan – chans till revansch

Förlorar Leksand serien mot Timrå krävs två segrar mot segraren i Slutspelsserien, eller som vi kallar den Playoffserien, blir det ett nytt Slaget om Siljan. Klarar Mora att betvinga ”Storebror” från Siljans södra strand, eller blir det respass efter bara ett år i SHL?

Hur det än blir, det är nu den svenska ishockeysäsongen tar fart på allvar. Det är nu hockeyn är het. Stekhet blir den när SHL-slutspelet går in i semifinalerna.

Vilka kvalar sig upp eller kvar i SHL? Vilka vinner SM-guld?

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN