SHL-KVAL: Leksand tillbaka i SHL

0
563
Foto: Bildbyrån
Leksand hade matchboll inför fredagens drabbning i Mora inför fullsatta läktare. Slaget om Siljan för tredje året i rad gick denna gång till föreningen från den södra sidan om sjön. 

Att Leksand är rättmätiga vinnare av denna serien är inte direkt någon överdrift. Laget vinner med 4-1 i matcher mot lokalkonkurrenten Mora. Detta efter att ha varit helt uträknade så sent som i december månad när Roger Melin tog över tränarjobbet. Efter det har Leksand nästan vunnit varenda match. De vann slutspelsserien, förkvalet mot AIK och nu även direktkvalet mot Mora.

Firar 100 års jubileum

Leksand som fyller 100 år 2019 kunde inte få en bättre kväll att ta avancemanget. Förutom det jubilerande året så var det den skadade Leksandsspelaren Tobias Forsbergs födelsedag och att man dessutom tar platsen på bortaplan mot den stora rivalen Mora blir som ”krydda på moset”.

Fram till år 2000 så hade Leksand aldrig åkt ur Elitserien som den hette då. Efter detta har man dock åkt jojo mellan SHL och Hockeyallsvenskan. Säsongen 2016/17 så åkte man ur den högsta serien mot just Mora.

Fakta Leksands IF 

Bildat: 1919
SM-Guld: 1969, 1973, 1974, 1975
Säsonger i högsta ligan: 55
Hemmaarena: Tegera Arena (kapacitet 7650)
Folkmängd i Leksand Kommun: 15.000

<<< Läs mer om Slaget om Siljan här >>>

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

11 + 6 =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.