Ritola efter matchen: ”Atte är den stora hjälten”

0
1282

Leksands matchhjälte Mattias Ritola ser sig inte som matchhjälte med sina två mål i segermatchen mot Mora igår. Istället lyfter han fram lagets målvakt.
– Atte är den stora hjälten, säger Mattias Ritola till Hockeybladet.

Mattias Ritola var Leksands prestigevärvning under säsongen, han kom in som den stjärna som laget saknade. Han skulle bli den stora ledaren och målskytten för Leksand och fansen jublade när han värvades. Igår var det den Mattias Ritola han värvades för vi såg i Smedjegrav. Med sitt spel och sina två mål var han Leksands stora matchhjälte.

– Jag är ingen hjälte, Atte (Engren) är den stora hjälten. Han räddar oss i den första perioden, han räddar oss i matchen, säger han till Hockeybladet.

Det är en märkbart lättad stjärna som möter pressen efter matchen och segern mot Mora i ”Slaget om Siljan” och om de två målen säger han:

– Det är skönt att få leverera, det är därför jag är här.

”Det betyder mer för Ritola”

Leksands tränare ”Perra” Johnsson hyllar sin hjälte efter matchen och menar att hans två mål troligen betyder mer för honom själv än för Leksand som lag.

– Det betyder mer för Ritola tror jag. Det är mycket skönt för honom att få göra målen ikväll, säger ”Perra” Johnsson till Hockeybladet.

Johnsson är mycket nöjd med sitt lags prestation och de höll sig till den gameplan som de satt upp inför matchen, men han tycker att laget kan bli ännu bättre imorgon på hemmaplan.

– Ikväll var vi ett lag och vi spelade som ett lag, det är jag jättenöjd med. Jag är säker på att vi kommer att vara ännu bättre på söndag, säger Johnsson.

I den tredje matchen mellan lagen på söndag kommer Leksand troligen att ta över taktpinnen från start och det mesta talar för att det kommer att bli en anstormning från Leksand.

– Vi ska styra matcherna hemma, säger Ritola.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

4 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.