Osäkert för Ytterell – Leksand anmäler den andra situationen

0
650

Redan innan gårdagens match mot Mora hade Leksand problem att till fullt manskap på backsidan. Nu fick man backen Alexander Ytterell skadad.
”Vi får se imorgon hur det blir med honom”, skriver Christer Siik i ett SMS till Hockeybladet.

Det var en ruggig situation där Moras Fabian Gunnarsson kom farandes i högt tempo och fullkomligt körde över Leksandsbacken Alexander Ytterell. Det var en vådlig träff och Ytterell blev liggande på isen, där han fick behandling. Efter matchen pratades det om axel- och huvudskada på backen.

Oklart med skadan på Ytterell

När Hockeybladet söker Christer Siik i Leksands sportråd angående skadan på Ytterell har de inte undersökt honom ordentligt än. Leksandsspelarna fick ledigt idag efter den tunga matchen igår. De har inte heller kollat upp hur det står till med backen än.

”Nej, det har vi inte gjort än. Vi får se imorgon hur det blir med honom”, skriver Siik i ett SMS till Hockeybladet.

Bryter hederskodex

Samtidigt rapporterar Sportbladet att Leksand gjort en anmälan på en annan händelse i matchen. Där Moras Robin Johansson tacklar Leksandsbacken Benjamin Youds fult med Moraspelarens klubbända. En anmälan som bekräftas av disciplinnämndens Alexander Ramsay.

– Inga synpunkter på det här. Det har hänt några gånger senaste åren att klubbar i hockeyallsvenskan gör så här. I SHL gör man inte så här. Anmälan kom in vid 13.30 och vi skickar ut anmälan till Mora för att de ska kunna uttala sig och på söndagsmorgonen har vi möte om incidenten, säger han till Sportbladet.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

tre × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.