Foto: Bildbyrån

Under måndagseftermiddagen presenterade Leksand en positivt nyhet för alla Leksandsfans. Stjärnan, Mattias Ritola, stannar i klubben trots anbud från storklubbar i SHL.

Mattias Ritola värvades hem under den gångna säsongen och efter säsongen var det många Leksandfans som trodde att forwarden skulle lämna klubben. Under måndagen meddelade klubben att forwardsstjärnan stannar i Leksand även säsongen 17/18.
– Vi är jätteglada för att Mattias stannar, och han är superladdad för att ta Leksands IF tillbaka till SHL, säger sportrådets Mikael Karlberg till Leksand officiella hemsida.

Blir klubben trogen

Ritola har spelat juniorhockey i Leksands IF, och debuterade i klubbens A-lag säsongen 2005/2006. Därefter har det blivit spel i Detroit Red Wings, Tampa Bay Lightings, Modo Hockey, Skellefteå AIK och nu senast Fribourg-Gotterón i Schweiz. Under säsongen värvades han tillbaka till Leksand och stod för 7 poäng på 16 matcher. Och i klubbens ödeskval när man åkte ur SHL blev det fyra poäng på sex matcher för 29-åringen.

”Jag vill vara med och ställa saker och ting till rätta”

Forwarden ser fram emot att hjälpa Leksand tillbaka till SHL.
– Det har varit en tuff tid sedan vi åkte ur, men jag känner att jag vill vara med och ställa saker och ting till rätta igen. Nu är det bara en sak som gäller – vi ska ta tillbaka det som tillhör Leksands IF, en plats i SHL, säger Ritola i en kommentar på klubbens hemsida.

Kontraktet med Leksand löper ut 20/21 men innehåller olika klausuler som gör det möjligt att bryta kontraktet.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer