Foto: Bildbyrån

Leksand höll under onsdagseftermiddagen en livesändning på sin officiella hemsida där man presenterade sportsliga nyheter. Under sändningen presenterade Leksand ett lån av Malmömålvakten, Tex Williamsson.

Leksand presenterade sportsliga nyheter under onsdagens live sändning på hemsidan. Tex Williamsson presenterades som Leksands nya förstemålvakt kommande säsong.
– En upcoming målvakt som vi ser fram emot att få se utvecklas ytterligare hos oss, säger Jonas Levén, målvaktstränare, i Leksand i ett pressmeddelande.

Skrev på tvåårskontrakt med Malmö – lånas ut

Williamsson blev under eftermiddagen klar för Malmö Redhawks permanent , men den första säsongen av sitt tvåårskontrakt lånas han ut till HockeyAllsvenskan och Leksand. Han själv ser fram emot utmaningen.
– Att komma till Leksands IF känns jättehäftigt och väldigt inspirerande. Alla vet vad Leksands IF är, och vad det står för, och det känns stort att få bli en del av det, säger han och fortsätter:

– Jag skulle beskriva mig själv som en väldigt lugn målvakt, som försöker att sprida både energi och lugn till laget. Jag har trivts bra och utvecklats väldigt mycket under min tid i Pantern. Den gångna säsongen var som lite av ett genombrott för mig, och det kändes skönt att få knäppa många experter lite på näsan. Det fanns många som inte trodde att jag var en målvakt för HockeyAllsvenskan, men jag visade att de hade fel, och jag ser fram emot att utvecklas ännu mer tillsammans med Leksands IF.

Imponerande räddningsprocent

Under den gångna säsongen spelade målvakten 39 matcher i HockeyAllsvenskan där han hade en imponerande räddningsprocent på 93.5 procent. Utöver det fick han sitta med på bänken i Malmö Redhawks SHL-lag.

Annonser

Kommentarer

Kommentarer