Mattias Ritola nyopererad – missar matcher

Inför torsdagens träningsmatch mellan Leksands IF och BIK Karlskoga i Nobelhallen så kommer Leksand enligt hockeysverige bland annat att få klara sig utan Mattias Ritola, som i dagarna har opererat bort blindtarmen.

Ritola som stannade kvar i degraderade Leksand kommer vara en viktig pusselbit för masarna i vinter i deras jakt på att återta en plats i SHL. Så sent som för två säsonger sedan stod han för 32 poäng på 33 matcher i SHL, i grundserien, i Skellefteås tröja innan han fortsatte med att göra 13 poäng på 16 matcher i slutspelet.

Förra säsongen spelade han i NLA för Fribourg-Gottéron innan han återvände till Leksand där han alltså också blir kvar då han nyligen skrev ett nytt kontrakt som sträcker sig till fram till och med säsongen 20/21.

Flera andra kuggar saknas

Förutom nämnde Ritola kommer man kanske få klara sig utan ett gäng spelare till då Fredrik Lindgren, Tobias Forsberg, Isac Skedung och Alex Friesen har småskavanker och kanske behöver vila istället. Man är hundra procent säkra på att man inte kan använda juniorerna Calle Själin och Emil Bemström då dem beger sig till Finland med juniorkronorna.

Sportsligt ansvarige ger lugnande besked

Leksand spelar sin nästa träningsmatch den 1 september mot Södertälje och Mikael Karlberg som är sportsligt ansvarig i klubben hoppas då att flera av dom skadade spelarna är tillbaka i laget igen.

– Vi ligger på en otroligt hög träningsbelastning nu, och med tanke på detta vet vi att det lätt kan bli belastningsskador i truppen. Vi har en bred trupp och många duktiga juniorer att tillgå, så i det här läget väljer vi självklart att ta det säkra före det osäkra.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN