Foto: Bildbyrån

Den förre Leksand och Tre Kronor-spelaren Magnus Svensson har drabbats av en stroke. Det ska dessvärre även röra sig om en större stroke.

Den store Leksandikonen Magnus Svensson ska enligt Expressen ha drabbats av en stroke. Svenssons familj skriver på Facebook om att det även rör sig om en större stroke.

“Ambulanspersonal var snabbt på plats och fick vård direkt i Mora. Det visade sig vara en stor stroke. Man valde att göra en hård behandling med blodförtunnande som gav bra resultat. För att vara på den säkra sidan förflyttade man honom till Uppsala för att eventuellt ta bort det sista från proppen. Väl i Uppsala gjorde man en undersökning och konstaterade att större delen av proppen var borta”, skriver familjen på Facebook. Nu väntar fortsatt utredning för Magnus Svensson, berättar familjen.

Svenssons familj tackar för allt stöd

Familjen skriver även på att de vill tacka för allt stöd de har fått, och att de hoppas att han ska bli bättre. “Vi tackar för allt stöd och hoppas på fortsatta förbättringar”, skriver de på Facebook.

Spelade 17 säsonger med Leksand

Svensson som är född i Tranås, kom till Leksands J-20 lag säsongen 82/83. Efter det spelade han sju säsonger i laget innan han åkte till Schweiz för att spela för Lugano. Efter det kom han tillbaka till Dalalaget och spelade ytterligare fyra säsonger innan han återigen vände tillbaka till Schweiz. Då spelade han för HC Davos i en säsong. Efter det blev det två säsonger i NHL för Florida Panthers innan han återigen kom tillbaka till Leksand och spelade tre säsonger där. Han hann även med en säsong till i Schweiz i SC Rapperswil-Jona.

 

Annonser

Kommentarer

Kommentarer

Scandic