Leksands kapten efter storförlusten: ”Det är bara att skaka av sig det här”

0
832

Efter den tunga förlusten igår var det inga muntra miner i Leksand. Hockeybladet träffade Leksands kapten Jesper Ollas efter matchen.
– Vinner vi på tisdag är det kvitterat igen, säger Jesper Ollas till Hockeybladet.

Det var tunga huvuden i Leksand efter 1–6-förlusten mot Mora igår. Leksand såg tomt ut på energi och det var inte mycket som fungerade för dem i matchen.

– Jag kan förstå om det kan upplevas som det kändes tomt. Vi hade svårt att ta för oss, vi fick mängder av lägen i första på flera power play-lägen och vi skapade inte mycket alls. Det var lite ängsligt här på hemmaplan, lite likt förra matchen här hemma. Tyvärr ger vi dem ungefär samma matchbild som vi hade hemma sist. Vi blir frustrerade och vill mycket, börjar åka överallt utan att vara kompakta. Det utnyttjar Mora igen med långa puckar och kontringar, säger Jesper Ollas, lagkapten i Leksand till Hockeybladet.

När Ollas analyerar matchen är han kritisk mot sig själv och mot lagets prestation mot lokalrivalen Mora.

– Vi måste vilja skapa, vilja attackera, tyvärr känns det som att någon annan ska göra jobbet. Det är fel inställning, alla måste dit och försöka ta tag i spelet och försöka.

Det har låst sig för Leksands spelare i båda hemmamatcherna, trots eller kanske på grund av en fullsatt hemmaarena och ett bra stöd från fansen.

– Vi har ett sjukt bra stöd, men vi måste utnyttja det på ett bra sätt så det inte blir ett ok för oss. Att vi måste prestera och spela fancy, utan att vi kanske måste spela lite dirty även här hemma och mer defensivt också, analyserar Ollas.

Är det svårare att spela på hemmaplan än bortaplan i en sån här tuff och tät serie?
– Jag önskar att jag kunde säga nej, men det kan ju vara lite så. Vi har ett fantastiskt stöd, men på något sätt låser det sig för oss och vi vill mycket på hemmaplan. Vi kan åka och spela en tråkig dirty bortamatch igen här på tisdag.

Är det lättare att skaka av sig en storförlust än en förlust på övertid?
– Det är möjligt att det är, men varje förlust är kännbar i en sån här serie. Vi måste ladda om och åka och ta tillbaka serien uppe i Mora igen. Vi sätts på prov och vi sätter oss i den sitsen själva. Vi ska visa vad vi går för igen.

Nu gäller det för Leksand att vinna borta i ett kokande Smidjegrav. Att så snart som möjligt komma ur den här förlusten och börja fokusera på nästa uppgift, att ta tillbaka serien. Ollas ser inga hinder att vända på det här.

– De har bara 2-1 i matcher och man måste vinna fyra matcher. Vi har alla möjligheter att åka dit och göra en bra match igen, ta tillbaka serien och ha hemmafördel till nästa hemmamatch. Det är bara att glömma, oavsett resultat så är det bara att glömma det. Det är först till fyra matcher som gäller, innan det är slut kan vi vara deppiga och vara som vi är. Vi ska se till att vända den här serien.

Kapten Ollas vet hur laget ska vända det här

Ollas vet också hur Leksand ska vända den här viktiga matchserien, det gäller bara att få det att fungera på isen också.

– Det gäller att få stopp på deras forecheck som de gör och deras långa puckar, likt de gjorde i andra perioden idag. Vi måste spela oss ur de situationerna så vi får bra lägen på dem, idag är (läs igår var) vi inte tillräckligt snabba och kan göra de spelvändningarna när vi vinner puck i egen zon. Där får de fast oss för fort, det ska vi se till att ändra på så att vi är först till puck och kan vända spelet snabbare.

Vänder ni det här?
– Ja, vi börjar med nästa match, det är match för match. Tar vi det där är det 2–2 i matcher och jämt igen. Förlorar vi den har vi fortfarande chans att vända det.

Kommentarer

Kommentarer

LÄMNA ETT SVAR

Vänligen ange din kommentar!
Vänligen ange ditt namn här

1 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.