Leksands kanadensiska nyförvärv hyllar fansen: ”Det var häftigt”

Under onsdagskvällen besegrade Leksand ett blekt Södertälje hemma i Tegera Arena. För hemmalagets kanadensiska nyförvärv var det debut och efter matchen höll han inte tillbaka när han beskrev hemmafansen. 
– Wow, det var häftigt, det var mycket bättre än jag kunde tänka mig, säger han. 

Alex Friesen visade sig från sin bästa sida i debuten inför hemmafansen. Det blev inte bara mål, han hade även en assist till David Åslins 1-0 mål. Men efter matchen var det en ödmjuk kanadick som istället passade på att hylla fansen.
– Det var härligt att göra debut, jag tyckte det gick bra, men jag har bra lagkamrater som gör mig till en bättre hockeyspelare, säger Alex Friesen och fortsätter:
– Fansen var fantastiska! Wow, det var häftigt, det var mycket bättre än jag kunde tänka mig.

”Viktigt att ha ett bra självförtroende”

Han är värvad från Nordamerika för att göra poäng och har höga förväntningar på sig. Under matchen mot Södertälje var det en pigg Friesen som hade flera fina chanser. Han poängterar att det var viktigt att få en bra start, framförallt för självförtroendet.

– Som hockeyspelare är det väldigt viktigt att ha ett bra självförtroende och våga mycket. Jag vet att fansen förväntar sig mycket från mig och därför var det väldigt skönt att få inleda med en vinst, säger han.

Det är tajt i schemat och redan på fredag väntar ny match när Leksand åker till Umeå för att möta Björklöven som inledde serien. Friesen ger intrycket av att vara en väldigt bra kille även utanför isen. Frågan är, får vi se fler poäng från amerikanens klubba på fredag?

– Det vet jag inte, man kan alltid hoppas. Jag tar en match i taget och nu ska jag njuta av vinsten. Imorgon är det en ny dag, då kan vi prata om nästa match, avslutar han.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN