Leksand tiger om anmälan mot Moraspelaren

0
1076

Ingen i Leksand vill prata om att klubben brutit mot en av hockeyns hederskodexar, att inte anmäla motståndarspelarna. Något som avslöjades av Sportbladet igår.
– Jag har inte tid nu, säger Fredrik Jax till Hockeybladet.

Det var efter situationen där den förre Leksandsjunioren och nuvarande Moraspelaren Robin Johansson tryckte till Leksandsbacken Ben Youds med änden av klubban, en så kallad buttending, som Leksand anmälde situationen, något som Sportbladet var först med att avslöja. Så här timmarna före match är det ingen som vill kommentera anmälan i Leksand.

– Jag kan inte uttala mig om det, det är ett beslut taget av Sportrådet och läkarna, säger Claes Thirus, pressansvarig i Leksand till Hockeybladet.

Leksands tränare ”Perra” Johnsson vill inte heller uttala sig om anmälan. Han medger dock att den skett på inrådan av honom.

– Det där får du ta med de som är högre upp än mig. Jag pratade med domarna om situationen och sedan rapporterade jag det vidare, säger Johnsson efter Leksands värmning.

Sportrådet tiger

Sportrådets Fredrik Jax var nere i Tegera Arena för att titta på lagets värmning, men om anmälan mot Robin Johansson ville han inte uttala sig.

– Jag har inte tid nu, säger han till Hockeybladet och fortsätter att bevaka träningen.

Rätt eller fel att anmäla?

På twitter ställer vi frågan om det var rätt eller fel av Leksand att anmäla Robin Johansson. Vad tycker du?

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

tretton + tolv =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.