Leksand kan ha hittat sin nye tränare

Efter fem raka förluster stod det klart att Leksand sparkar sin huvudtränare Markus Åkerblom. Under söndagen kom en sjätte rak förlust mot AIK och läget är nu kritiskt. Nu tycks laget från Dalarna hittat en potentiell ersättare. Den forna FBK-tränaren Leif Carlsson uppges enligt Sportbladet vara på väg till den krisande klubben.

Leif Carlsson har sedan i våras varit arbetslös då Färjestad beslutade för att bryta kontrakten med honom. Nu kommer uppgifter om att Leksand har varit i kontakt med honom angående en eventuell framtid i klubben. Det är dock inget som Leksands General Manager Mikael Karlberg vill bekräfta.

Inga kommentarer kring det, vi har en tre-fyra namn vi diskuterar med, det blir bara en massa spekulationer om jag går in på namn, säger Karlberg till Sportbladet.

Under all härva kring en ny huvudtränare fick J20-tränarna Jens Nielsen och Elias Granath hoppa in i båset. Det gav inget resultat och fansen kunde se sitt lag förlora den sjätte raka för säsongen mot AIK med 3-0 på hemmaplan. Trots ytterligare en förlust och en mållös match var Leksands lagkapten nöjd med insatsen, det säger han i en intervju med Sportbladet.

– Tycker vi gör en bra match, en av våra bästa matcher i år. Så typiskt bara att vi inte får in en puck. Nu får AIK första målet och kan börja spela på ledning och vi möter fem man hela tiden.

”Ingen jättepanik”

Det är sedan gammal att läget just nu är kritiskt i Leksandsbåset. Trots det vill styrelseledamot, Per-Ragnar Bergkvist lugna ned läget.

– Vi har ingen jättepanik, det viktiga just nu är att vi hittar en tränare som kan gå in med Jens Nielsen. Personen måste matcha det vi söker och det vi som klubb vill uppnå. Att hitta rätt man för jobbet är en viktigare faktor än att ha bråttom. Säger Bergkvist till Cmore.

På onsdag väntar nästa match för Leksand mot ett formstarkt Timrå som har sex raka vinster. Huruvida det är Jens Nielsen eller Leif Karlsson som står i båset återstår att se.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN