Leksand förstärker tränarstaben – ”hedrande och jäkligt roligt”

0
300
Foto: Bildbyrån
Leksand förstärker tränarstaben. Under förra veckan fanns Christer Olsson med i båset och nu står det klart att han blir assisterande tränare i klubben, skriver Leksand på sin webbplats.

Christer Olsson tar steget från Leksands J20-lag upp i A-laget, skriver klubben på sin hemsida. 48-årige Olsson klev in i A-lagets bås förra veckan när assisterande tränaren Jens Nielsen var på landslagsuppdrag med Danmark. Nu står det alltså klart att Olsson kliver in i a-lagsbåset.

– Jag har varit med Roger Melin i a-laget nu när Jensa varit borta med landslaget och fick då se på nära håll hur han jobbade med laget, och hur laget agerade på isen. När jag var med under den tiden var jag mest hos backarna och coachade dem. Att de vill att jag ska vara med och hjälpa till på a-laget även fortsatt är hedrande och jäkligt roligt här i slutet av säsongen. För mig handlar det främst om att komma in och jobba med individerna. Roger har satt ett sätt att jobba på för laget som fungerar bra, säger Christer Olsson till Leksands hemsida.

Leksands General Manager Thomas Johansson är nöjd med att Christer Olsson förstärker tränarstaben. Olsson har tidigare spelat tre säsonger i klubben och han var lagkapten under samtliga säsonger. Mellan säsongerna 2005/2006 och 2011/2012 var Olsson tränare för Leksands A-lag under tre säsonger och J20-laget två säsonger.

– Vi är jätteglada att Christer vill vara med och stötta upp a-laget. I en organisation på den här nivån tycker jag att det ska vara tre tränare för att hinna täcka in alla områden vad gäller spelarnas individuella utveckling med feedback, men även för att ha kontroll på helheten. Christer är erfaren både som ledare och spelare. Han är väldigt engagerad, bidrar med positiv energi och driver på gruppen. De egenskaperna ser jag som ett jättebra komplement till vår befintliga ledarstab, säger Leksands General Manager Thomas Johansson till klubbens hemsida.

Trots att Christer Olsson kliver upp som assisterande tränare i Leksand blir han kvar som huvudtränare för J20-laget.

Kommentarer

Kommentarer

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

1 × två =

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.