Lämnade jumboplatsen efter segern i bottenmötet

Vi har en ny jumbo i SHL. Detta efter att Leksand lämnat över jumboplatsen under lördagen. Segern med 3-2 gav inte dalmasarna bara tre poäng, utan bra moral inför fortsättningen. 

Leksand vände och vann i Oskarshamn under lördagen och lämnade över jumboplatsen till Linköping. Gästerna vände ett 0-2 underläge till seger med 3-2 efter en magisk slutperiod. Detta betyder att dalmasarna klättrar upp till en tolfte plats i tabellen. En poäng före Oskarshamn och två poäng före Linköping.

I Oskarshamns-lägret var det inte direkt positiva tongångar hos tränare Åhlund. -Vi får vara lite griniga och tjuriga i dag sen analyserar vi detta på måndag. För Leksand var det positiva tongångar i stället efter första bortasegern sedan november månad. -Varje match är som en slutspelsmatch säger Fredrik Forsberg efter matchen till Cmore.

Nu väntar tuffa matcher för samtliga bottenlag i nästa omgång. För Leksands del kommer Djurgården på besök till Tegera Arena. Oskarshamn gör sin tredje raka hemmamatch när Malmö kommer på besök och för Linköping väntar HV71 i Jönköping.

Brynäs tog fjärde raka

Brynäs fortsätter vinna efter tränarbytet och är nu uppe i fyra raka segrar. Man närmar sig slutspelslagen och är endast en poäng efter Växjö om den sista platsen till åttondelsfinalen. Den stora snackisen från Skellefteå under lördagen är dock Mantas Armalis prakttavla i den tredje perioden. Därmed kom SAIKs första förlust på fem matcher.

Här kan du läsa mer om SHL >>> 

 

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN