KLART: Säsongen över för SHL-spelaren

Klubben kunde idag bekräfta att de tappar den meriterade forwarden inför slutspurten av säsongen

I hemmamötet mot Rögle den 18 februari åkte han på en smäll redan i sitt första byte. Igår kunde klubben bekräfta på sin hemsida att säsongen är över för SHL-spelaren som där med missar slutspurten på grundserien i SHL.

Säsongen över för SHL-spelaren

Linus Persson, meriterad forward i Leksand skadade sig i hemmamötet mot Rögle efter knappa 20 sekunder av spel. Han tvingades utgå från matchen och när skadan undersökts närmare kan lagläkaren komma fram till att den är av allvarlig karaktär. Detta innebär att forwarden tvingas avsluta säsongen i förtid.

– Linus har fått en skada i armen som han ådrog sig under matchen i tisdags. I efterhand har det visat sig att skadan kräver en operativ åtgärd som kommer att ske under den nästkommande veckan. Skadan kräver en lång tids rehabiliteringsperiod, minst 6 månader, och Linus kommer definitivt att missa resten av den här säsongen, säger Leksands IFs läkare Enrico Mansfeld på klubbens hemsida. 

Leksand till SHL

Den meriterade forwarden Linus Persson anslöt till Leksand inför säsongen 2018/19 efter att ha lämnat Färjestad. Tidigare har Persson haft en kort sejour i klubben under säsongen 2006/07. Den 34 år gamla forwarden stod för 37 poäng på 48 matcher förra säsongen och bidrog där med till att Leksand kunde lämna Hockeyallsvenskan och kvalificera sig för spel i SHL. Under denna säsong spelade Persson 42 matcher för klubben och bidrog med totalt nio poäng.

– Det är klart att det känns tomt och jobbigt. Det känns tungt att inte få vara med på isen under avslutningen av säsongen. Oavsett vilket spel det blir för laget vill man alltid vara med när det gäller som mest. Nu försöker jag mest att bearbeta det hela, men överlag känns det såklart tungt, säger Linus Persson

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN