KLART: Leksand värvar rutinerad försvarare

En rutinerad försvarare är klar för spel i Leksands IF. Dalalaget förstärker backbesättningen, inför säsongen 2018/2019, med Mattias Karlsson.
– En stabil, lugn, trygg och erfaren back, vars främsta styrkor är storleken och ett riktigt bra skott, säger klubbens huvudtränare Leif Carlsson.

Leksand har värvat en väldigt rutinerad försvarare, Mattias Karlsson, som har gjort hela 422 matcher i Sveriges högsta liga. Även 100 matcher i Sveriges näst högsta liga. Den 33-år gamla försvararen har dessutom gjort sejourer i både AHL och KHL.

– En stabil, lugn, trygg och erfaren back, vars främsta styrkor är storleken och ett riktigt bra skott. Han har dessutom betydligt bättre offensiva kvaliteter än vad han har fått visa på senare år, då han spelat i ett lag som har spelat väldigt defensivt, säger Leksands huvudtränare Leif Carlsson på klubbens hemsida.

De två senaste säsongerna har Mattias Karlsson spenderat i Karlskrona. Där svarade han under den gångna säsongen för 13 poäng på 45 matcher.

– Det är en väldigt rolig utmaning att få komma till Leksand, med den historia som klubben har. Med en supporterkultur som slår de flesta i landet ser jag verkligen fram emot att få åka in på isen till första hemmamatchen och få ha den fantastiska publiken i ryggen, säger nyförvärvet själv.

Kommentarer

Kommentarer

liknande artiklar

Comments

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

DELA ARTIKELN